PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Szentgotthárd, 50 éves a Nyugdíjas Egyesület 2018.03.02

  nyomtatási kép

50 éves a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület

Fél évszázad nagy idő az em­ber életében, legalább ennyire ünneplésre méltó egy egyesü­let 50 éves jubileuma. A Szent­gotthárdi Nyugdíjas Egyesület jubilált március 2-án a szent­gotthárdi Színházban.

Az eseményen megjelent Kissné Köles Erika, a szlovén nemzetiség parlamenti szószó­lója is. Bauer Károly, az egy­sület elnöke emlékezett meg az elmúlt évtizedekről, majd V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében köszöntötte a résztvevőket. 


A képviselő emlékeztetett azokra az időkre, amikor 50 évvel ezelőtt, 1968-ban, 15 fővel megalakult a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület. Elmondta, hogy jelenleg több mint 200 tagot számlál ez a közösségbarát, építő szervezet, mely különböző csoportokat működtet, amelyek aktívan részt vesznek a városi, járási, megyei és országos rendezvényeken. Ilyenek a Békefi Antal Népdalkör, a Napraforgó Színjátszó Társulat, a Rozmaring Tánckör, a Szirének Trió.

A tagoknak lehetőségük van a tekeklubban,  a kártyaklubban, a sakk klubban tevékenykedni. Az Aranykezek alkotócsoportban kézimunkáznak, alkotásaikból kiállításokat rendeznek. Az egyesület tagjai rendszeresen gyalog- és kerékpártúrákon vesznek részt. Nem unatkoznak, s nem zárkóznak be. Jó kapcsolatokat ápolnak az osztrák és szlovén nyugdíjas egyesületekkel is. V. Németh Zsolt végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy a fél évszázados múlt egy nagy összetartó, barátságos, elfogadó és befogadó csapat közös munkája.

Dancs István, Vas Megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetségének az elnöke, majd Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere is elmondta ünnepi gondolatait és átadta Bauer Károly­ egyesületi elnöknek az 50 éves jubileum alkalmából Szentgott­hárd Város Képviselő-testülete Díszoklevelét. Köszöntötték a jubilá­lókat a társszervezetek, a civil szervezetek, és a külföldi partnerek is. Látható volt rövidfilm az egyesület életéből, és az eseményt verses-zenés-énekes program színesítette.


Elismeréseket is átadtak. Dancs István Vas Megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetségének Elismerő Okle­velét, valamint a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnö­kének, Némethné Jankovics Györgyinek Díszoklevelét adta át. Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés területfejlesztési bizottságának az elnöke a köz­gyűlés elnökének Elismerő Emlékplakettjében Horváth Józsefet részesítette, s átnyúj­totta Bauer Károlynak a Vas Megyei Közgyűlés Díszoklevelét is. Emléklapot kaptak: Bánfi József, Lang Rezsőné, valamint a megalakulása tízéves jubileu­mát ünneplő Napraforgó Szín­játszó Társulat, a Kártyaklub, a Kenguru Tekeklub, a Rozmaring Tánccsoport és a Szirének Trió.

Forrás: szentgotthard.hu, Lendvai Emil, és FM

Fotó: szentgotthard.hu