PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Duka, szennyvízberuházás alapcsőletétele 2018.02.23

  nyomtatási kép

Komfortosabb és vonzóbb lesz 5 vasi falu

Két év alatt mintegy 1,8 milliárd forintból épül ki öt falu szennyvízelvezetése - ehhez bővítik a jánosházi szennyvíztisztítót. Megvan a kivitelező, ünnepélyesen letették az alapcsövet, már csak a tavaszra várnak, és kezdődhet a munka.


Hétszáz lakóházat érint a fejlesztés az öt településen Jánosháza térségében: Duka, Karakó, Kemenespálfa, Kissomlyó és Nemeskeresztúr községekben, ezenkívül a városban 430 millió forintból bővítik a szennyvíztisztító telepet. Pénteken tették le ünnepélyesen az alapcsövet Dukán, már csak a tavaszra várnak, hogy kezdhessék a munkát. Buda Csaba, a kivitelező cég munkatársa elmondta: 17 kilométeres gravitációs és ugyanekkora nyomott vezetékszakaszból áll majd a rendszer, az ütemezés szerint 2020 végére végeznek, addigra már a bővített szennyvíztelep próbaüzeme is véget ér. Most a tervezés folyik, aztán a kivitelezés idejére a helyiek türelmét kéri.


Az ünnepélyes alapcsőletételen Molnár Zoltán, Duka polgármestere, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Marton Ferenc, a megyei önkormányzat alelnöke és Kiss András, Jánosháza polgármestere letették az alapcsövet 


Vonzóbbak, komfortosabbak lesznek az érintett falvak - ezt is kiemelte köszöntőjében V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, akinek Molnár Zoltán, Duka polgármestere köszönte meg a hathatós közbenjárást. Hangsúlyozták azt is: utólag már nem baj, hogy korábbi pályázatuk nem volt sikeres, hiszen 100 százalékos intenzitású az építkezés támogatása, vagyis nem kerül semmibe a kedvezményezett önkormányzatoknak. 


A dukai polgármester úgy fogalmazott: hosszú évekre meghatározó fejlesztés előtt állnak, amelyre régóta vágytak a környék falvai, ennél jobban már csak a munka befejezését várják - fogalmazott.

Forrás: vaol.hu

Fotó: vaol.hu, FM