PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Sorkifalud,Hulladékgazdálkodási szemléletformálás Sorkifalud és Nemeskolta településeken 2018.02.23 14:00

  nyomtatási kép

Ruhákat gyártottak műanyag hulladékból Sorkifaludon

Divatbemutató és festménykiállítás kerekedett a sorkifaludi kultúrházban, az apropó a hulladékkezelés. Úgy tűnik, a sorkifaludi és a nemeskoltai fiatalok tudják, mi az újrahasznosítás.

Mutatósak a műanyag kupakok, ha színek szerint rendezve felfűzik őket. Különleges szoknya készülhet reklámújságból, szemeteszsákból pedig esőkabát vagy mellény - erre mind-mind láthattak példát, akik ott voltak péntek délután a sorkifaludi kultúrházban. A paravánokon sok-sok gyerekrajz, festmény a hulladékkezelés témájában. Közös hulladékgazdálkodási szemléletformáló programját zárta Sorkifalud és Nemeskolta. Erős Zoltán, Sorkifalud polgármestere emlékeztetett: az általános iskolások kirándultak és versenyeztek is, mindkettőt a téma jegyében.


Nem biztos, hogy hulladék, lehet ruhaalapanyag - mutatta Katavics Elizabet és Aradi Dóra Fotó: Szendi Péter

A múzeumok a múltat őrzik meg, a hulladékfeldolgozók a jövőt - mondta V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Beszélt a levegőszennyezésről: arról, hogy ma már nem a városok a nagyobb szennyezők, hanem a falvak, a nem mindig megfelelő fűtőanyag miatt. Arra kérte a gyerekeket, hogy inspirálják szüleiket a szelektív hulladékgyűjtésre és arra, hogy minél kevesebb szemét kerüljön ki a háztartásokból. Hogy mi a szemét és a hulladék közötti különbség, arról Puklér Géza, a Szomhull ügyvezető igazgatója beszélt az érdeklődőknek.

Forrás: vaol.hu

Fotó: vaol.hu