PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Sorokpolány, Hulladékgazdálkodási szemléletformálás pályázat zárórendezvénye 2018.02.16 14:00

  nyomtatási kép

Az ovisok azt ígérik, bevarrják az ózonlyukat

Kukásautóval ismerkedtek, a fűtésről és a szelektív hulladékgyűjtésről is tanultak a diákok, aztán hulladékból készült alkotásaikat állították ki az iskolában a jövő környezettudatos felnőttjei.


Nehéz dolga volt a szakértő zsűrinek a hulladékból készült díszek és hasznos háztartási eszközök értékelésénél.

Vigyázok az anyaföldre, ha rám bízzák nem megy tönkre - ezt is énekelték az óvodások ünnepi műsorukban. És azt is, hogy erdészek lesznek, vigyáznak a fákra, a vízre, és bevarrják az ózonlyukat. A kedves rigmusok tényleges tudást tükröznek, hiszen a gyerekek kiránduláson ismerkedtek a környezettudatos fűtéssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, és lesznek még vetélkedők abban a szemléletformáló programban, amelyet Sorkifaludon és Sorokpolányban valósít meg a Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola. 


Apró odafigyelésen múlik a környezettudatos szemlélet - erről beszélt a gyerekeknek és szüleiknek V. Németh Zsolt, környezetügyért is felelős államtitkár a délután rendezett fórumon. Elmondta, hogy az a legjobb hulladék, amely nem is keletkezik. Vagyis már a vásárlásnál érdemes előre gondolkodni, hogy a többszörösen fóliába burkolt almát vegyük meg, vagy csomagolás nélkül vigyük haza a gyümölcsöt. 


A szemét és a hulladék közötti különbségről tartott előadást Puklér Géza, a Szomhull Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is. A gyerekek értik a lényeget, ezt bizonyítja a sok kiállított alkotás, amelyeket műanyag- és papírhulladékból alkottak. Készült például macskát formázó zsebkendőtartó, üdítős kupakokból virágcsendélet, és sok-sok pohárból egy hatalmas hóember állt össze.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM