PROGRAMNAPTÁR
2024. július 21. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Bajánsenye, Reformáció 500 záróünnepség 2017.12.17

  nyomtatási kép

Reformáció 500 - záróünnepség Kercaszomoron

2017. december 17.

Sokan összegyűltek advent harmadik vasárnapján a kercaszomori református templomban. Közösen zárták a reformáció kezdetének emlékévét reformátusok és evangélikusok, nemcsak az Őrségből, hanem Szlovéniából és Ausztriából is érkeztek.

A protestáns himnusszal kezdődött az ünnep, a fohászra Szakál Anikó, Bajánsenye református lelkipásztora hívta a híveket, az olvasmányt Kollerné Loós Zsuzsanna szentgotthárdi evangélikus lelkész, Major Lehel, Őriszentpéter református lelkipásztora és Pethő Attila, Őrimagyarósd evangélikus lelkésze olvasta fel. A bűnvalló imádságra Ozsváth Imre, kercaszomori lelkipásztor hívta a jelenlévőket, a bűnbocsánatot Leon Novak, Muraszombat evangélikus lelkésze hirdette.


A kercaszomori istentisztelet utáni vacsorán V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő pohárköszöntőjét így kezdte: Egy tudományosan, kulturálisan és a vallásismeret terén is igen színes és gazdag év végéhez érkeztünk. Az országos, sőt az egész Kárpát-medencére kiterjedő Reformáció 500 Emlékéve az Őrségben is igen szép nyomott hagyott - a mindennapok részévé vált, és remélhetőleg hatása, tanításai nem múlnak el az Emlékév befejeztével sem.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy ez az összefogás példaértékű lehet nagyon sok más település, vidék számára. Kercaszomor, Bajánsenye, Őriszentpéter? csak hogy néhányat említsünk azok közül a települések közül, amelyek aktívan és lelkesen kivették részüket az Emlékévet kísérő helyi programokból.


Köszöntötte a helyi egyházi élet vezetőit, akik a térség programjainak szervezésében és a jubileumi lelkület fenntartásában oroszlánrészt vállaltak, gratulált, és a továbbiakra nézve is nagy elszántságot, hivatástudatot kívánt a Jóisten dolgaiban való munkálkodáshoz, hogy eredményeik minden felekezet lelki épülésére szolgáljanak.

Forrás: vaol.hu, FM