PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Alsószölnök, Gépjárműfecskendő átadás 2017.12.16

  nyomtatási kép

Tűzoltó gépjárműfecskendőt kaptak az alsószölnökiek

ALSÓSZÖLNÖK

Új eszköz segíti az alsószölnöki ÖTE munkáját: a körmendiektől kapták a gépjárműfecskendőt, amit szombaton vettek át ünnepélyesen. A szirénaszó után két elismerést adtak át.


A tűz lehet a barátunk, de legnagyobb ellenségünk is - emlékeztetett a gépjárműfecskendő ünnepélyes átadásán V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Méltatta az 131 éves alsószölnöki önkéntes tűzoltók munkáját és beszédében felidézte, hogy már az ősember is foglalkozott tűzvédelemmel, hiszen körültekintően választotta ki a tűz helyét. Szent István király pedig tíz falvanként emeltetett templomot, onnan pedig vasárnaponként csak a tűz őrzői maradhattak távol. 


Új gépjárműfecskendőt kapott a körmendi és a sárvári katasztrófavédelmi kirendeltség, jövőre pedig a szombathelyiek is, a régi, de még jó állapotú eszközöket pedig szétosztják: Egyházasrádócra, Pápocra és Alsószölnökre kerülnek a gépjárműfecskendők - mondta el az átadáson dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.


Az ünnepségen oklevéllel és egy makettel köszönte meg Mákos Imre, az alsószölnöki ÖTE parancsnokának munkáját. Kovács András, a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke Pintér Attila önkéntes tűzoltót tüntette ki harminc év szolgálati jubileuma alkalmából. Szent Flórián hősies élete minta nekik, ők maguk pedig példát adnak a jövő generációjának - mondta helyi önkéntes tűzoltókról Monek Zsolt, Alsószölnök polgármestere.

A szónokok gratuláltak az új eszközhöz, és azt kívánták, minél kevesebbet kelljen azt használni.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM