PROGRAMNAPTÁR
2024. április 16. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Őriszentpéter, Település fejlesztési bejárás 2017.12.15

  nyomtatási kép

Milliárdos fejlesztés lesz az Őrségben

Több forrásból összesen csaknem egymilliárd forintból építkezhetnek Őriszentpéteren. Bővül az iskola, megújul a sárga ház és lesz vásárcsarnok. Összegzett a térség országgyűlési képviselője és a polgármester.


V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Horváth László igazgató és Őr Zoltán polgármester az őriszentpéteri iskolánál 

- Az őriszentpéteri általános iskola felújítására és bővítésére 396 millió forintot ítélt meg az irányítóhatóság, a Szombathelyi Tankerületi Központ nyújtotta be a pályázatot - jelentette be tegnap.


V. Németh Zsolt államtitkár, az Őrség országgyűlési képviselője a legutóbbi nyertes programot. Új szárny épül az iskolához és felújítják, átalakítják a régi épületet, megújul az iskolaudvar is - sorolta a képviselő. Az új szárnyban lesz a természettudományos labor, két tanterem, könyvtár, technikaterem, 530 négyzetméteren alakítják ki az új iskolarészt. A meglévőben lesz nyelvi labor, művészeti terem is. Az iskolaudvart ugyancsak érinti a több száz millió fejlesztés: a kézilabdapálya gumiborítást kap, távolugró-, futó- és súlylökőpálya is készül. Ezeken felül új iskolabusz beszerzése szintén szerepel a pályázatban.

- Jelenleg 190 diákja van az őriszentpéteri általános iskolának, térségi intézmény, hiszen 11 településről járnak ide gyerekek - mondta el Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere.

Mindketten kiemelték, hogy nemcsak infrastrukturális építkezésről van szó: a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése a cél.


És nem ez az egyetlen olyan támogatott őriszentpéteri fejlesztés, amely tulajdonképpen az egész Őrséget érinti. Egy szociális irányú pályázat a humán szolgáltatások fejlesztését célozza, hátrányos helyzetű célcsoportokat mentorálnak 200 millió forintból kilenc településen - mondta el Őr Zoltán egy másik sikeres pályázatukról.

Ezeken kívül sikeres volt még a város a megyei TOP programban, több tervvel, 350 millió forint értékben.

A zöld város kiírásban megújulhat a város központi, emblematikus épülete, a sárga ház. Lesznek benne kiállítások, otthont kapnak civil szervezetek és információs irodát is szeretnének itt üzemeltetni - emlékeztetett a polgármester. Elmondta azt is: a felújítás nem jelent átfestést, marad sárga a sárga ház.

Az ötéves és jól működő helyi termelői piac vásárcsarnokká nőheti ki magát - ehhez is nyertek forrást Őriszentpéteren. Ugyancsak idei siker, hogy bővülhet az óvoda, jut pénz a csapadékvízelvezető rendszerre.

Pályázati nyereményesőnek nevezte a sikereket a polgármester, de csak képletesen, hiszen kemény munka, sok-sok egyeztetés van a sikerek mögött. - Nem elég jó pályázatot összeállítani, azt is tudnunk kell, hogy hova kell csatornázni a pályázatokat - köszönte meg Őr Zoltán polgármester az országgyűlési képviselő munkáját.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM