PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Vasvár, Karácsonyváró 2017.12.08 14:30

  nyomtatási kép

Karácsonyvárás Vasváron

A Máltai Szeretetszolgálat Vasvári Csoportjának hagyományos rendezvénye az úgynevezett Karácsonyváró. Erre a Vasváron élő idős, egyedülálló személyeket hívják és várják. Jó alkalom arra, hogy így az advent idején találkozzanak régi ismerőseikkel, szerény vendéglátás mellett beszélgessenek egymással.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő az eseményen mondott néhány szép és kedves gondolatot a jelenlévőknek.


Ugyan a karácsony tényleges leszálltáig még várnunk kell, ám ebben segít nekünk az adventi időszak várakozó csendessége, lelki felkészülése, belső boldogsága, év végi számvetéseink. Az adventben viszont már nyakig benne vagyunk!

Ez az időszak az elcsendesedés, a megnyugvás, a béke időszaka. És természetesen: a szereteté. Ilyenkor közel engedjük magunkhoz a fényt, és magunkat is a fényhez. Szeretettel emlékezünk meg azokra, akik végig kísérték az életünk egy-egy szakaszát, de nyitott szívvel fordulunk az új ismerősök, barátok felé is. Az advent felkészít arra, hogy a szeretet, a ragaszkodás, a jó érzés nem múlik sohasem, készen kell állnunk beengedni a jót.


Ezért fontos fénnyel körülvennünk magunkat, ilyenkor év végén. Ez a fény pedig nem csak a gyertyák fénye, ezt a fényt belül is meg kell gyújtanunk. Ebben segít minket ez a mai összejövetel is, ahol régi barátokkal és új ismerősökkel találkozhatunk.

A képviselő rámutatott arra is, hogy vegyük észre: a közösség megtart bennünket. Fontos, hogy kinyújtsuk kezünket a másik felé, legyen az akár ismerős, akár idegen. Így segítjük egymást, s a jó körbeér. A kinyújtott kézből erő meríthető, amellyel mi is segíthetünk azon, aki éppen rászorul anyagi, érzelmi vagy spirituális értelemben. Higgyék el, nincsenek egyedül! Vasvár mindig gondolni fog azokra, akiknek szükségük van egy jó időben kinyújtott kézre.

Forrás: FM