PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Rum, Viziközmű Társulat projektzáró rendezvény 2017.11.18 18:00

  nyomtatási kép

Elvégezték a munkájukat

Megszűnt a Rum és Térsége Víziközmű Társulat, egy hosszú, sikeres folyamat végére került pont tegnap.

Tizenegy évvel ezelőtt fogott össze kilenc település: Ikervár, Meggyeskovácsi, Csempeszkopács, Zsennye, Rum, Nemeskolta, Sorkifalud, Sorkikápolna, Gyanógeregye, a térségben hiányzó víziközmű-beruházás megvalósítása volt a cél. Két ütemben, 3,5 milliárd forintból építettek szennyvízelvezető és -tisztító rendszert. Ezzel teljesítette a Rum és Térsége Víziközmű Társulat az alapító okiratában meghatározott célját. Nincs több feladat, így tegnap záró küldöttközgyűlésén határozatban rögzítette megszűnését a szervezet - és összegezték az elvégzett munkát.

 

Krenner Róbert kilenc település nevében köszönte meg V. Németh Zsoltnak a segítséget. Fotó: Szendi Péter

Nagy nehézséget okozott a folyamatban, hogy hitelekből, kevés támogatással kellett elindulni - tudtuk meg Krenner Róberttől, az elszámolóbizottság elnökétől. Részletezte: - A hitel nagy részét svájci frankban vettük fel, amelynek az árfolyama felszökött, így az önkormányzatok mint kezességvállalók lehetetlen helyzetbe kerültek. Állami segítséget kellett kérni - ismertette.

Nagy segítséget kaptak a települések V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője közbenjárására. Ennek köszönhetően visszafizette a társulat a hiteleit, az összes adósságot rendezték, a szükséges igazolásokat beszedték, és a folyamat végén a hivatalos záró közgyűlésén kimondták a társulat megszűnését.

V. Németh Zsolt mellett külön köszönetet mondtak Németh Lászlónak, aki Rum korábbi polgármestereként az első lépéseket megtette.


A térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: reméli, hogy a lakosok alacsony szolgáltatási díjakkal, sokáig élvezhetik ezt a komfortot.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter