PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Győrvár, fejlesztés bejárás a sajtóval 2017.11.10

  nyomtatási kép

Iskolafelújítás és naperőmű Győrváron

Megyei, térségi szinten is kimagasló fejlesztések valósulnak meg Győrváron, derült ki a tegnapi sajtóbeszélgetésen.

Mintha Csipkerózsika-álmából ébredt volna Győrvár néhány évvel ezelőtt - kezdte V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Kifejtette: a falu a rendszerváltozáskor kiváló örökséget kapott: infrastruktúrával bírt, a megyei átlagnál jobb minőségű intézményekkel, azonban volt néhány évtized, amikor elaludt a település.


Az utóbbi években már látványos változások zajlottak. Az infrastrukturális fejlesztések mellett közösségi élményt jelentő, nagyszabású fesztiválokat is szervezett a község, olyanokat, amelyeket a kisebb városok is megirigyelhetnek - emelte ki.


A sikertörténet folytatódik - vette át a szót Kaczor Zsolt polgármester. Több elbírálás alatt álló és nyertes pályázatunk van. Utóbbihoz tartozik a Béri Balogh Ádám Általános Iskola bővítése, amely 549 millió forintos támogatásból valósulhat meg. Állami forrásból, három éven belül elkészül - mondta a polgármester. 


Az EFOP pályázatnak köszönhetően tornaterme lesz az iskolának, kiegészítő helyiségekkel, szertárral, öltözőkkel, zuhanyzókkal, orvosi szobával együtt. Eddig jórészt az aulában tornáztak a diákok télen, jó időben pedig az iskola udvarán - óriási segítség tehát a tornaterem. A meglévő épület bővítésére, korszerűsítésére is lehetőség nyílik, sőt a beruházás kiterjed a régi épületre is. Így a 21. századnak elvárásainak megfelelő iskolát alakítanak ki.


Nemcsak pályázatokkal nyer Győrvár, hanem azzal is, hogy befogad olyan beruházásokat, mint a területén épülő naperőműpark, amelyért bérleti díjat kap az önkormányzat. - Hazánknak vannak vállalásai a megújuló energiával kapcsolatban, növelnünk kell ezek részarányát, ebbe a programba kerülhetett be Győrvár egy olyan, megújuló energiát előállító erőművel, amely a legkevésbé zavarja a környezetet - fejtette ki V. Németh Zsolt. 


Évente mintegy ezer tonnával csökkenti ez a naperőmű az ország szén-dioxid-kibocsátását, hozzájárul ezzel a helyi beruházással egy globális probléma megoldásához is. A képviselő hozzáfűzte: szívesen támogatja az ilyen ötletgazdag projekteket.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM