PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Budapest, 25 éves a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2017.11.08

  nyomtatási kép

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének 25 éves jubileumi ünnepségét tartották a Vasúttörténeti Parkban.

Az eseményt az V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállításunk nyitónapja estéjén rendezték meg.

Köszöntőt mondtak: Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke, V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és Hungaricumokért felelős államtitkár, Prof. Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, Székely Anna, Alapító ügyvezető igazgató, Dr. Kovács László, a KSZGYSZ 2015-ig hivatalban levő elnöke és Bárczy Zoltán, Alapító tag, Bárczy Kft.


V. Németh Zsolt államtitkár köszöntőjében elmondta: Negyed századot ünneplünk, egy olyan évfordulót, melyre méltán lehet büszke egész nemzetünk. A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetséges 25 esztendeje ugyanis a magyar nemzet jövőjébe fektetett. Közös jövőnkbe, melyért mi itt a jelenben egyénenként és egyenként is felelősek vagyunk.

A környezettudatosság, a fenntartható fejlődés tehát nem pusztán jól hangzó jelszó, hanem szemléletmód. Egy olyan tudatos életet jelent, amely tisztában van azzal, hogy a Föld energiaforrásai, a természet által biztosított javak nem végtelenek.


Éppen ezért, a környezetvédelem elsősorban gyakorlati tevékenység, kizárólag íróasztal mögül sem megérteni, sem művelni nem lehet. 

Az államtitkár felhívta arra is a figyelmet, hogy a kiegyensúlyozott, tartós fejlődés legfontosabb letéteményese a környezettudatosság, amely egyben nemzetbiztonsági ügy is.

A KSzGySz szándéknyilatkozata szerint hitet tett amellett, hogy részesévé válik azon folyamatoknak, amelyek a környezetvédelem területén elősegítik Magyarország versenyképességének megőrzését. A ma közel 230 tagcéggel rendelkező szövetség tehát alapvető feladatot lát el, mind gyakorlati, mind szemléletformáló értelemben. Látnunk kell: a jövő a zöldítésé.


Az államtitkár végezetül elmondta, büszke  arra, hogy az elmúlt 25 esztendő alatt példát mutattak a hazai zöldítés szervezésében, lehetőségeiben. Majd azt kívánta, hogy példás munkájukat még több partner segítse, még több közreműködő vegye észre: a környezettudatos gazdaság és ipar közös nemzeti jövőnk záloga.

Forrás: FM

Fotó: FM