PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Zalaszabar, Hulladékos szemléletformáló bemutatónap 2017.10.27 13:00

  nyomtatási kép

Szemétből készítenek értéket a zalaszabari gyerekek

Zalaszabar

Ollócsattogástól, papírsercegéstől és gyerekzsivajtól hangos a Holnapocska Tábor. Annak a közel félszáz diáknak köszönhetően, akik rendhagyó vakációra érkeztek.


Kirándulások, játékos, sportos foglalkozások várnak az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola diákjaira az elkövetkezendő napokban a Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán által alapított táborban. 


A programok mindegyike a környezetvédelemről és a hatékony hulladékgazdálkodásról szól. A Holnapocska Tábor a tudatos hulladékgazdálkodás és környezetvédelem jegyében szervezi a tábort, amely a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálás pályázat keretében valósul meg.

A gyereksereg pénteken szemléletformáló napon vett részt. Hulladékpapírból hasznos, ötletes dolgokat készítettek, még szemeteskosarat és díszeket is.


A gyerekeket V. Németh Zsolt államtitkár is meglátogatta. A politikus kiemelte: minél fiatalabb korban kell a gyerekeket a környezettudatos életmódra nevelni, ezt szorgalmazza a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megrendezett tábor.

A környezetvédelmi szemléletformálással, környezeti neveléssel foglalkozó szakemberek folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, eszközöket, amelyekkel elérhetik a lakosokat, támogathatják kezdeményezéseiket.


Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy így karácsony közeledtével is törekedni kell a környezettudatos ajándékozásra: valódi örömöt szerzünk-e egy felesleges, agyoncsomagolt - majd hulladékká váló termékkel szeretteinknek?


Valódi örömöt a tartalmas emberi kapcsolatok, az odafigyelés, a törődés - a környezetünkre irányuló figyelmes létezéssel szerezhetünk egymásnak.

Hangsúlyozta azt is: mindezt legkönnyebben játékos formában tudják elsajátítani a fiatalok. Ezért támogat a minisztérium sok, hasonló programot.

Forrás: zaol.hu, FM

Fotó: zaol.hu, FM