PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Budapest, találkozó a Baden-Wüttembergi államtitkárral 2017.10.17

  nyomtatási kép

Találkozó Dr. Andre Baumann Baden-Württembergi államtitkárral

2017.10.17

V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Dr. Andre Baumann, Staatssekretär / Baden-Württembergi tartományi államtitkár tanácskoztak tegnap délután.


Dr. Andre Baumann-t 2016 májusában nevezték ki a Baden-Württemberg tartomány Környezetért, Klímáért és Energiagazdaságért Felelős Minisztériuma államtitkárává. Korábban környezetvédelmi egyesületekben vállalt különböző tisztségeket, utolsóként, 2007 és 2016 között a NABU Baden-Württemberg, Baden-Württemberg egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező környezetvédelmi szövetségének volt főállású, tartományi elnöke.


Az egyeztetésen az államtitkárok beszéltek az eddigi sikeres együttműködés folytatásáról hulladékos témában, és az idegen anyagok eltávolítása komposztálható hulladékból projektről. A Gazdasági Vegyesbizottság üléséhez kapcsolódóan, Kiss Péter, az NHSZ Miskolc képviselője és a baden-württembergi Plattform Umwelttechnik e.V. (PU) közötti megbeszélésből egy közös projekt-javaslat bontakozott ki Idegen anyagok eltávolítása komposztálható hulladékokból Baden-Württemberg/Magyarország címen.


A tartományi központi minisztérium és a Környezetért, Klímáért és Energiagazdálkodásért Felelős Tartományi Minisztérium célja, hogy, ugyan a projektet az NHSZ Miskolc és a PU bilaterálisan hajtják végre, annak eredményei azt követően egész Magyarország és Baden-Württemberg részére továbbá adott esetben országainkon túlmenően, más államok számára is rendelkezésre álljanak.


A két államtitkár közötti megbeszélés fontos impulzusokat adott a további együttműködéshez. Dr. Baumann államtitkár ismét felajánlott egy hospitációs lehetőséget a  Környezetért, Klímáért és Energiagazdaságért Felelős Minisztériumban, Baden-Württemberg tartományban, ezzel is megadván a lehetőséget a még sikeresebb együttműködéshez.

Forrás: FM

Fotó: FM