PROGRAMNAPTÁR
2024. április 18. csütörtök
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Nádasd, Útberuházás, felújított útszakasz átadása 2017.09.22 10:00

  nyomtatási kép

Simább úton járhatnak a nádasdiak

NÁDASD - Jelentős beruházás, fontos ügy volt a Táncsics utca felújítása. Pályázati forrás és önerő is kellett a megvalósításhoz, megtartották az útavatót.


Régóta vártak a felújítására, mostanra elkészült, aszfaltréteget kapott a Táncsics, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Buja utca. A képviselő-testület - ütemezve az útfelújításokat - az utóbbi két évben önerőből aszfaltoztatta az ajszegi Kossuth Lajos utca egy szakaszát és az Ifjúság utcát. Anyagi lehetőségeikhez mérten kisebb ráfordításokkal a Táncsics utca járhatóságát is igyekeztek javítani. A végleges megoldást egy idén nyert pályázat hozta. Régóta vártak a felújítására, mostanra elkészült, aszfaltréteget kapott a Táncsics, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Buja utca. A képviselő-testület - ütemezve az útfelújításokat - az utóbbi két évben önerőből aszfaltoztatta az ajszegi Kossuth Lajos utca egy szakaszát és az Ifjúság utcát. Anyagi lehetőségeikhez mérten kisebb ráfordításokkal a Táncsics utca járhatóságát is igyekeztek javítani. A végleges megoldást egy idén nyert pályázat hozta.


Nádasd ismét egy lépcsővel előbbre jutott a fejlődésben. Modern, a kor igényeinek megfelelő út született, hozzájárul az itt élők komfortérzetéhez, növeli a falu megtartó erejét - így fogalmazott a tegnapi útátadáson Karvalits Zoltán polgármester. Utalt arra: igazi csapatmunka az eredmény. Az öröm is nagy és közös, az, ahogyan fogadták és ünnepelték a lakók az új utat. Mintegy 14,4 millió forintot költöttek a felújításra, abból majdnem 12,3 milliót pályázati forrásból. Az önkormányzat ehhez tette hozzá több mint 2 millió forintos önrészét. A polgármester megköszönte a pályázati támogatást, a lakók türelmét, a kivitelezők gyors, precíz munkáját.


Jelentős beruházásnak, fontos ügynek nevezte az útfelújítást az avatóünnepségen V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. - Simább lett az út, zaj-, por- és balesetmentesen lehet közlekedni rajta. Külön öröm, hogy egy olyan településen valósult meg a fejlesztés, ahol jó közösségek működnek, értenek ahhoz, hogyan lehet megsokszorozni a kormányzati forrást, amelyet kulturális, szociális célra vagy tájfenntartásra kapnak - hangsúlyozta az államtitkár.


Emlékeztetett: két éve avatták a főutat, az is nagy terhet vett le a falu válláról, ott többmilliárdos beruházásnak örültek, itt egy kisebbnek, mégsem lehet, nem is kell sorrendet felállítani a kettő között. Az utak, a kapuk, a hidak messze túlmutatnak gyakorlati funkciójukon, emberemlékezet óta jelképesek. Jobbá, élhetőbbé teszik a mindennapokat, erre is utalt V. Németh Zsolt. Méltatta az útépítők munkáját és jó utat kívánt az önkormányzatnak, az ott lakóknak - szó szerint és átvitt értelemben is.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM