PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 25. péntek
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

Körmend, 25 éves a Régióhő Kft. 2017.09.15. 11:00

2017. szeptember 18. 10:05:14  nyomtatási kép

25 éves a Körmend, Szentgotthárd és Vasvár alapította Régióhő

A körmendi, szentgotthárdi és vasvári önkormányzatok által alapított Régióhő Kft. 25 éves jubileumát ünnepelték Körmenden a Batthyány Örökség Központ Színháztermében pénteken.


A három város távhőszolgáltatási együttműködése példaértékű. Fejlesztési, ármeghatározási kérdésekben külön-külön döntenek, cégirányítási kérdésekben közösen. Az összhang egyértelmű: 239, teljes egyetértésben megszületett taggyűlési határozat jelzi. A három város távhőszolgáltatási együttműködése példaértékű. Fejlesztési, ármeghatározási kérdésekben külön-külön döntenek, cégirányítási kérdésekben közösen. Az összhang egyértelmű: 239, teljes egyetértésben megszületett taggyűlési határozat jelzi.


A megjelenteket Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte, majd V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője idézte fel a kezdeteket. Míg a távhő eleinte kiváltság volt, később nemkívánatos, mára - a fejlődésnek és a rezsicsökkentésnek is köszönhetően - felértékelődnek azok a települések, ahol korszerű fűtési rendszer működik - húzta alá V. Németh Zsolt, aki szerint a környezeti terhek tekintetében a jövőben a levegőszennyezés lesz a központi kérdés.


Majthényi László megyei közgyűlési elnök emléklapot adott át Németh Istvánnak, a távhőszolgáltató vezetőjének .

Egy pilisi faluban rosszabb a levegő a fűtési szezonban, mint Budapesten. Át-alakultak a szokások, a lakosság olyan hulladékokkal fűt, ami jól ég, de mérgez. Az évforduló alkalmából Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke emléklapot adott át Németh Istvánnak, a három városban illetékes távhőszolgáltató vezetőjének. Németh István, a cég ügyvezetője egyebek között arról beszélt, hogyan lett a háztartási tüzelőanyagból földgáz, hogyan lettek kondenzációs gázkazánok, geotermikus rendszer, biomassza és korszerű hővezetékek. A minőségi munka nem marad díjazás nélkül. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége létrehozza a távhő minőséget és ökotudatosságot elismerő ökocímkerendszert, amelyben a távhőrendszerek energiahatékonyságát és környezetvédelmi fejlettségét minősítik. Körmend és Vasvár a széndioxid-kibocsátás mutatója alapján a legmagasabb minősítést kapja.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM és vaol.hu