PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Szalafő, Játszótér avatás 2017.09.13

  nyomtatási kép

Elkészült a Pityerszeri játszótér

Szalafő

2017.09.13

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Green Exercise projekt partnere tegnap tartotta a Zöld Park átadó rendezvényét, Szalafő-Pityerszeren, az Őrségi Népi Műemlékegyüttes területén. Dr. Markovics Tibor igazgató köszöntötte az érdeklődőket, majd  V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős államtitkárának avató beszéde következett.


Az esemény gyermekközösségét az őriszentpéteri óvodások jelentették, köztük voltak szalafői gyerekek is. Az általános iskoláskorú, szalafői gyerekek közül is többen részt vettek az eseményen. Az ovisok gyermekjátékkal is kedveskedtek. Egy jó egytálétellel készült a szalafői Banyaklub. 


A játszóteret Pityerke Játszó-szer-nek fogják hívni, a projektben a szlovén-magyar Zöld park hálózat részeként nevesítették. Az eseményen a projektet koordináló fejlesztési ügynökség is képviseltette magát.


V. Németh Zsolt államtitkár az avatóbeszédében felhívta rá a figyelmet, hogy ez a park a közösségé. A közösség közös törekvéseket jelent, közös értékeket és közös jövőképet. Ezt mi sem jelképezhetné kiválóbban, mint az a vég nélküli tér, amelyet egy zöld park, egy játszótér alakít ki. Vég nélküli, mert kalandok, mesék, fantáziavilágok népesítik majd be.


De ehhez a fizikai valóságban is térre, igényes térre van szükség: ez a park így bizony a fizikai és lelki értelemben vett egészséges jövő záloga lehet. A játék tere az empatikus jövő tere.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ez a park azt is megmutatja, hogy a vidék él. Nem csak nagyberuházásokat adunk át, új üzemeket, utakat, hatalmas vezetékeket, épületeket avatunk. Jut hely a játszótérnek, a rekreációnak is.


Végezetül V. Németh Zsolt reményét fejezte ki, hogy ez a park nem csupán a gyermekek számára jelent majd kikapcsolódást, de az őket kísérő felnőtteket is kiszakítja a mindennapi robotból. Egészebbé, kerekebbé teszi életüket, segíti az újratöltekezést, a generációk játékos egymásra találását. A felnőtteket célzó szabadtéri fitnesz eszközök, valamint a gyermekeknek készült játszóvárak és kaland-mászóka rendszerek minden korcsoport számára kellemes időtöltést jelenthetnek.

Forrás: FM