PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Püspökmolnári,Települési értéknapon főzőverseny díjainak átadása 2017.07.29 13:00

  nyomtatási kép

Dobogós hely jutott minden ételnek a püspökmolnári főzőversenyen

2017. július 31.

PÜSPÖKMOLNÁRI - Tizenkét csapat nevezett a hétvégén rendezett főzőversenyre. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőt is felkérték az ételek zsűrizésére - szívesen vállalkozott a feladatra.


A helyiekkel közösen zsűriztem, bár szerények a képességeim, ami a főzőtudományt a készítés oldaláról illeti. Halat sütni és pálinkát főzni tudok - mondta V. Németh Zsolt. Az országgyűlési képviselő még tréfásan hozzátette: - Szemmel látható és mérleggel kimutatható azért, hogy fogyasztóként értek a gasztronómiához, ezért vállaltam szívesen a feladatot.

A politikus beszámolt arról, hogy nagyon különleges ízeket kóstolt. Voltak a csapatok közt vállalkozó, újító szelleműek is, de ő végül a hagyományos ízek mellett voksolt: a gombás csülökre.


Az eredményhirdetésnél kiderült: - Mindenki első lett, de mindenki máshogy, és három különdíj született - számolt be az eredményekről az országgyűlési képviselő. A politikust környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkári minőségében arról is kérdeztük, hogy látja jelenleg a vidék helyzetét, a falvak esélyét. - Jelentős infrastrukturális fejlődésen, fejlesztésen ment keresztül a magyar falu. Ilyen jó sorozatban van Püspökmolnári is. Hozzátette: mindez nem lenne elég a teljes élethez. Ezt a püspökmolnáriak programja is igazolja, ahova nagyon sokan eljöttek.


V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek Rodler Csaba polgármester köszönte meg az ételzsűrizés mellett azt is, hogy segíti Püspökmolnári fejlesztési terveit.             

Ez mutat rá a falu és a város közötti különbségre. Bár a munkahelyek zöme városokban van, a közösség a falvakban erősebb. Olyan érték ez, mely egyre több embernek lesz fontos - emelte ki a politikus. A gépkocsihasználat általánossá vált mára, és a tömegközlekedés is javul.


Aki el tud járni dolgozni egy városba, annak ideális a falu, mint élettér. Maga a környezet fontos eleme az életminőségnek, amelyet egy falui tud adni - tette hozzá még az államtitkár.


A rendezvényen a gasztronómiai programhoz négycsapatos kispályás focibajnokság, családi programok, koncertek társultak.

Ha körbenéz, rendkívül családias hangulatot láthat. Jó ez a közösség, ennek összetartó ereje. Ez a település fejlődésének záloga - fogalmazta meg véleményét Rodler Csaba, Püspökmolnári polgármestere.

A faluvezető elmondta: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőként folyamatosan támogatta Püspökmolnári fejlesztési terveit. Ilyen sikeres pályázat és támogatás eredménye az az 51 millió forint, melyből egy új egészségházat építhetnek jövőre.

Forrás: vaol.hu, Pogács Mónika

Fotó: FM