PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Vásárosmiske,Ünnepi istentisztelet a harangtorony megújulása alkalmából 2017.07.23 16:00

  nyomtatási kép

Megújult a vásárosmiskei harangtorony

Vásárosmiske - Megújult a harangtorony, a helyi gyülekezet adta össze a felújítás költségének nagy részét. Megmutatta erejét a helyi evangélikus közösség - fogalmazta meg V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az avatón.


 A gércei evangélikus egyházközség egyetlen fíliája a vásárosmiskei, kevesen vannak evangélikusok, de jelenlétük szó szerint szembetűnő: a község főutcáján már messziről látható a szépen gondozott harangtorony, amely minden hónap első vasárnapján hívja istentiszteletre a helyi evangélikusokat.

A harang jelzés, ritmus, a közösségi összetartás jele: figyelmeztet a közösség életének kiemelt eseményeire - hangsúlyozta köszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A harang jelentőségéről kifejtette: - Emlékeztet az istentisztelet idejére, a házasságra, az eltávozókra, így keretezi gyászunkat, keretezi örömünket.


A vásárosmiskei harangtorony megújításának költségeit közösen adta össze a Vasi Evangélikus Egyházmegye, a Gustav-Adolf Segély Országos alapja, valamint a helyi gyülekezet önzetlen tagjai.

Talán nem véletlen, hogy mindezen erőfeszítések gyümölcse éppen idén, a reformáció 500. évfordulóján érik be - emlékeztetett az évfordulóra az államtitkár.


Öröm látni, hogy az evangélikus közösségek aktív módon mutatják meg, milyen ereje is van, milyen ereje is lehet a közösségi összefogásnak és célkitűzéseknek, akkor is, ha egy kis közösségről van szó. Mert ahol a szeretet uralkodik, ott nem lehet túlságosan távoli a cél sem - mondta köszöntőjében a politikus.

Forrás: Bakos Ágnes
Fotó: FM