PROGRAMNAPTÁR
2024. február 21. szerda
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29péntek
FACEBOOK

Rum, Sajtótájékoztató és bejelentés iskolai tornacsarnok beruházásról 2017.07.21 11:00

  nyomtatási kép

Tornaterem épül - Régi álom válik valóra Rumban 2019-re

2017. július 21

RUM

Tornaterem épül a rumi iskolához, ahová 19 településről járnak diákok. A tervek megvannak, másfél-két év múlva lehet az átadás.


Nemcsak a Rumi Rajki István Általános Iskola, hanem az egész település számára nagy jelentőségű a beruházás - mondta a tornaterem építéséről V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-fejlesztési Program második ütemében támogat a Kormány 65 beruházást, közte húsz tornaterem-építést - az egyik a rumi. A másik vasi kedvezményezett Csákánydoroszló, ott és itt is úgynevezett A típusú tornaterem épül majd. 

Az ütemezésről V. Németh Zsolt elmondta: a nyáron folyik az előkészítő munka, az év végéig adaptálják a típustervet az adott rumi területre. A jövő év áprilisáig lefolytatják a közbeszerzéseket, majd az év második felétől épülhet a rumi iskola tornaterme. A bekerülési összegről az országgyűlési képviselő elmondta: 220-240 millió forintról van szó, a pontos összeg minden hasonló beruházásnál helyspecifikus, hiszen nem ismertek előzetesen például a bekötések.


Impozáns épületegyüttes lesz az iskola, teljes lesz az új tornateremmel, amelyre a szülői visszajelzések alapján óriási igény volt - mondta el Kraft Béla László, az iskola igazgatója, Rum alpolgármestere. Bemutatta a már rendelkezésre álló látványterveket és azt is, hogy pontosan hol lesz a tornaterem: hozzákapcsolják az iskolához, így száraz lábbal megközelíthetik a diákok a testnevelésórák helyszínét. Hangsúlyozta, hogy nem csak egy tornatermet kapnak, hanem azt teljesen felszerelik sporteszközökkel. - A sport területén is kiteljesedhet az iskola példamutató munkája - fogalmazta meg a beruházás bemutatóján Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Beni Ferenc, Rum polgármestere hangsúlyozta: szeretnék még vonzóbbá tenni a települést a fiatal családok számára, ehhez remek lehetőség az iskola bővítése - amellett, hogy például házhelyeket, telkeket alakítottak ki.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes

Fotó: FM