PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Szentgotthárd, sajtótájékoztató és fórum 2017.05.17 17:00

  nyomtatási kép

Konzultáció az érdekekért - Bevándorlás, rezsicsökkentés és adó a kérdések között

2017. május 17.

Szentgotthárd - A Nemzeti Konzultáció kérdéseiről és fontosságáról beszélt V. Németh Zsolt és Zsigó Róbert államtitkár szerdán délután Szentgotthárdon.


V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, egykori szóvivő hívta fel a szentgotthárdiak figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megosszák véleményüket a kormánnyal.

V. Németh Zsolt kiemelte: az időpont meghirdetésekor még nem tudtak arról, hogy az Európai Parlament ezen a napon dönt Magyarország ügyében. A képviselő hangsúlyozta: a Magyarországot súlyosan elítélő határozat azt mutatja, amit eddig is sejteni lehetett - durva támadásra, nyomásra kell felkészülni Brüsszel felől. Így még fontosabb, hogy a magyarok kinyilvánítsák véleményüket a konzultációval, megmutassák Magyarország hozzáállását az illegális bevándorlás kérdéséhez és más fontos, Brüsszel által szabályozni akart ügyben.

Szentgotthárd különösen alkalmas helyszín ahhoz, hogy erről beszéljünk - emelte ki V. Németh Zsolt. Az illegális bevándorlás súlyosságáról képet kaptak az itt élők, átérezhetik az ügy fontosságát. De a nemzeti konzultáció nemcsak erről szól: rezsicsökkentésről, adópolitikáról és az európai uniós tagállamok szabadságának mértékéről is kérdezik az embereket.

A rezsicsökkentés is veszélyben van - hívta fel a figyelmet a képviselő, hiszen az Európai Unió maga akarja meghatározni a közszolgáltatások díjait. Pedig a többségi kormány határozottan kiáll amellett, hogy a rezsit nem a piac határozza meg.


Zsigó Róbert kiemelte: a 2010-es választásokat követően a kormány ígéretet tett arra, hogy minden olyan kérdésben kikéri az emberek véleményét, amelyek alapvetően befolyásolják az életüket. Ezért indították el most is a Nemzeti Konzultációt, amely az eddigi legsikeresebbnek mondható. 1,4 millió ember juttatta már el véleményét a döntéshozókhoz.

Hozzátette: a kormánynak határozott álláspontja van az illegális bevándorlással kapcsolatban, de sokkal hatékonyabban tudnak kiállni mellette, ha az emberek véleménye is a hátuk mögött van. Zsigó Róbert elmondta: a magyar katonák és a kerítés nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát megvédik a modernkori népvándorlás hatásaitól, amelyre különösképpen fel kell hívni az emberek figyelmét.

Az államtitkárok a tájékoztató után lakossági fórumot tartottak, amelyen sokan részt vettek.

Forrás: vaol.hu, Vadas Krisztina