PROGRAMNAPTÁR
2024. április 17. szerda
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Budapest, Herman Ottó Intézet Piknik 2017.05.10 10:00

  nyomtatási kép

Madarak és fák napja - piknik a társadalmi felelősségvállalás jegyében

2017. 05. 10

A mozikban nagy sikerrel játszott Brazilok című film zártkörű vetítésével vette kezdetét a Herman Ottó Napok. Az előadást követően a vidéken élő roma közösségek helyzetéről, az integrációs programokról és az egyház szerepéről beszélgettek a meghívott vendégek a Herman Ottó Konferencia Központban.


Második alkalommal szervezte meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a madarak és fák napjához kapcsolódóan a Herman Ottó Napokat. Május 10. és 12. között színes programokkal várja az intézet szakmai partnereit és az érdeklődőket.


A három napos rendezvénysorozat első napjára szervezett pikniken V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a Földművelésügyi Minisztérium háttérszervezeteinek sorában nincs még egy olyan intézmény, amelynek ennyi akadállyal, ennyi változással kellett megküzdenie fennállása óta, mint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-nek. 


Ennek ellenére, vagy inkább ennek köszönhetően viszont olyan kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik az intézet, amely irigylésre méltó. Bizakodásra ad okot, hogy ezekkel a partnerekkel a mai napig elhivatottan dolgozik együtt ez a közösség - tette hozzá az államtitkár.


A Brazilok című film zártkörű vetítését követően pódiumbeszélgetésen vitatták meg a filmet és a társadalmi felelősségvállalás aktuális kérdéseit a felkért vendégek. M. Kiss Csaba, a film rendezője és Mécs Mónika producer, Rézműves Melinda néprajzkutató valamint Polgár Róbert teológus, a murakeresztúri foci csapat vezetője mellett a kerekasztal vendégei között köszönthettük Németh Nándort, a Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetőjét, aki a Tolna megyei Gyulaj község gazdasági- és közösségfejlesztési programjait ismertette. Sebastian atya, az Isteni ige - Magyarországi Verbita Szerzetes Rend Budatétényben tevékenykedő tagja szülőhazájából, Indiából és egyik hazai missziós területükről, a Borsod megyei Körömből hozott példát mutatta be a hallgatóságnak. A beszélgetést Szayly József, a DUE Médiahálózat ügyvezető alelnöke vezette.

A rendezvénysorozat ma az Agrárakadémia eseményével folytatódik.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Fotó: Pelsőczy Csaba