PROGRAMNAPTÁR
2024. július 14. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Zalaszabar, Holnapocska Tábor 2017. sajtótájékoztató, nyílt nap 2017.04.25 16:00

  nyomtatási kép

Természetvédelmi tábor Zalaszabarban

2017. április 26. 

Jó döntés volt a Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. részéről az együttműködés kialakítása, és a Herman Ottó tábor támogatása - mondta V. Németh Zsolt a Herman Ottó tábor nyílt napján Zalaszabarban.

Országosan is egyedülálló táborozási lehetőséget biztosít a Holnapocska Alapítvány a Somogy, Vas és Zala megye gyermekotthonaiban élő, a természetvédelem terén kiválóan teljesítő diákoknak. Az idei Herman Ottó tábor is a Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Holnapocska Alapítvány közös szervezésében valósult meg.


V. Németh Zsolt Zalaszabarban elmondta: Magyarország a következő években 2800 milliárd forintot fordíthat környezet- és természetvédelemre, ami kiegészülve az agrárium zöldítésére fordítható forrásokkal eléri a 3400 milliárd forintot. A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hozzátette: ennek a forrásnak jelentős részét szemléletformálásra kell fordítani, hiszen nem elég az, ha hőszigeteljük a házakat, újabb környezetbarát közlekedési eszközöket állítunk forgalomba, hanem a lehető legfontosabb, hogy szemléletváltást érjünk el ezen a területen. Ezért fontosak ezek a kezdeményezések, mint a zalaszabari tábor.


A szemléletformálást nem lehet elég korán kezdeni, ezért az idei táborban is 2-6. osztályos diákok vesznek részt. A tábor az ismeretek átadása mellett rengeteg élményt, kalandot és mosolyt ad a gyerekeknek, ami a későbbiekre is motivációt biztosíthat számukra - mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Közel egy éve működik együtt a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Holnapocska tábor. Már a tavalyi évben is közösen szervezték szemléletformáló és ismeretterjesztő táborukat, de egy sétautat is közösen alakítottak ki a tábor területén, amelynek állomásain a Kis-Balaton élővilágával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással is megismerkedhettek az érdeklődők.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotó: HOI