PROGRAMNAPTÁR
2024. április 23. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
szombat
vasárnap
FACEBOOK

Zalaszabar, Holnapocska Tábor 2017. sajtótájékoztató, nyílt nap 2017.04.25 16:00

  nyomtatási kép

Holnapocska tábor

Zalaszabar, 2017. április 23-28.

A Herman Ottó Intézet által szervezett, Herman Ottó-Holnapocska Tábor sajtónyilvános nyílt napjára látogatott el V. Németh Zsolt államtitkár. Az ide látogatók betekintést nyerhetnek a tábor életébe. A programban Somogy, Vas és Zala megyék gyermekotthonaiban élő, természetismeret területén kiemelkedően teljesítő diákok vesznek részt.


A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a zalaszabari Holnapocska tábor a tavalyi együttműködés sikerére alapozva, idén is megszervezi a hat napos erdei táborát Somogy, Vas és Zala megyei gyermekotthonokban élő 2-6. osztályos, jó tanuló, jó magaviseletű, környezetismeret tantárgyból és természetismeretből kiemelkedő eredményt elért gyermekek részére.

A tábor ideje alatt a diákok megismerkedhetnek a Kis-Balaton térségével és gazdag élővilágával. Az interaktív játékos foglalkozásokon (2017. április 25-én környezetügy, azon belül szelektív hulladékgyűjtés; 2017. április 26-án természetvédelem, a Kis-Balaton élővilága a téma) túl elsajátíthatják a hagyományos kézműves technikákat és kipróbálhatják a kalandpark beltéri és kültéri játékait, érdekes és hasznos programokon, kirándulásokon vehetnek részt. A tábor ingyenes a gyermekeknek és egy fő kísérőnek.


A Holnapocska tábor 2007 óta működik. Nonprofit táboroztatással foglalkozik és az elmúlt tíz évben óriási fejlődésen ment keresztül. Kezdetben jó tanuló, jó magaviseletű, hátrányos helyzetű diákok vehettek részt térítésmentes programokon, majd hat éve útjára indult a speciális, "Gyógyuló Holnapocska", amelynek keretében daganatos betegségből gyógyuló gyermekek tölthetnek el egy-egy hetet a táborban, kalandterápiás céllal. A tulajdonosoknak, valamint a program több mint 80 önkéntesének köszönhetően a tábor töretlenül fejlődik, a táborok résztvevőinek száma évről-évre folyamatosan növekszik.


A létesítmény infrastruktúráját tekintve a fejlesztések folyamatosak. Modern szobák, étkező, közösségi helyiségek biztosítják a színvonalas kiszolgálást, a gyermekek kényelmét. A táborhoz tartozó Ökoházban és a Herman Ottó családi sétaúton pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a környék, a Kis-Balaton élővilágával. A Holnapocska táborban táborozó gyermekek kivételes helyzetben vannak: a kötélpályás kalandpark, beltéri csúszdapark, kültéri óriáscsúszda, hófánk pálya mellett rengeteg játékot próbálhatnak ki, érdekes és hasznos programokon, kirándulásokon vehetnek részt. A tábor és a park tematikája a természet adta lehetőségekhez igazodott, öko-aktív élményközponttal, oktatóhellyel és a természeti környezetbe illeszkedő játékparkkal kültéren és beltéren egyaránt. A tulajdonosok az önkéntesség ügyét, a társadalmi felelősségvállalást kiemelten fontosnak tartják, ezért a kalandpark napi belépő jegyeiből és a saját szervezésű tematikus programjaiból származó bevétel egy részét további ingyenes táborok szervezésére fordítják.

Közel egy éve működik együtt a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Holnapocska tábor. Már a tavalyi évben is közösen szervezték szemléletformáló és ismeretterjesztő táborukat, de egy sétautat is közösen alakítottak ki a tábor területén, amelynek állomásain a Kis-Balaton élővilágával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással is megismerkedhettek az érdeklődők.

Forrás: Herman Ottó Intézet