PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Rábagyarmat, Idősek farsangja 2017.02.26 14:30

  nyomtatási kép

Ismét farsangoltak a rábagyarmati szépkorúak

Rábagyarmat

2017.02.26

Farsangvasárnapot szerveztek a rábagyarmati szépkorúaknak, akik színes programban vehettek részt. Megnézhették a szombathelyi Melódia énekegyüttes műsorát, majd uzsonna következett, és további meglepetés fellépők szórakoztatták a résztvevő közönséget. Természetesen nem maradhatott el a tánc, amihez a talpalávalót Frédi adta.


A mulatság előtt pedig V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő farsangi beszédével köszöntötte a jelenlévőket.

Beszédében rámutatott: A farsangi idő hangsúlyozottan az élet igenléséről szól: színes kavalkádjával, maskaráival, hagyományaival, közösségi összejöveteleivel, zenés táncmulatságaival. Tulajdonképpen, maga az élet is egy hatalmas farsanghoz hasonló, ahol a jelmezek mögött minduntalan rálelünk társainkra, szeretteinkre.


Ebben az életet igenlő helyzetben lehet igazán átélni és értékelni, hogy ezt az életet Jézus, irántunk való szeretetből, föláldozta. Ez az áldozat arra is felhívja a figyelmet, hogy osszuk meg saját kincsünket, saját életünket másokkal. Legyünk adakozóak, forduljunk közösségünk tagjai felé. Különösképpen pedig a fiatalság felé. Hiszen adni legalább olyan jó, mint kapni.


Azt is hozzátette: Mi minden egyes napon igyekszünk azért tenni, hogy az idősebb korosztály anyagi és mentális-lelki jólléte biztosítva legyen. Hogy érezzék: a társadalom bizony megbecsüli és értékeli az idős szemek lényeglátó képességét


Az államtitkár kiemelte: A szépkorúak közössége az a lombkorona, amelynek árnyékában a fiatalok megpihenhetnek, erőt és tudást gyűjthetnek az előttük álló útra. Ezért nem múló hálával gondolunk saját közösségeink szépkorú tagjaira, megköszönve nekik azt a társadalmi munkát, azt az önzetlen adakozást, amellyel minden egyes nap egyengetik gyermekeik, unokáik és minden fiatal útját!

V. Németh Zsolt beszédét egy Heltai Jenő idézettel zárta: Nem éveink számán múlik, hogy fiatalok vagyunk-e vagy öregek. A fiatalság a tehetség egyik fajtája.

Forrás: FM

Fotó: FM