PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Ikervár, Tornacsarnok jubileumi ünnepsége 2017.02.11 13:30

  nyomtatási kép

Megújult a 25 éves sportcsarnok

2017. február 11

Ikervár - Az utóbbi hat esztendőben több tízmillió forintot költöttek a 25 éves csarnok újítására, szépítésére, szombaton pedig kicsik és nagyok ki is próbálhatták az új burkolatát, a jubileum jegyében.

Lelkes és ügyes kislányok próbálhatták ki először a csarnok új padozatborítását: megmutatták a gyerekek, mit tudnak szivacskézilabdával. Horváth János, a szivacskézilabda szellemi atyja büszke lehetett a tanítványaira. Az ovis és alsós iskolás lányok, mintha igazi tréningen lettek volna: bemelegítettek, szlalomoztak, aztán a labda is előkerült, és két kapura lőttek.


Focisták is birtokba vették a megújult csarnokot, nem is akárkik rúghatták először a labdát az új padozaton: a parlamenti labdarúgó-válogatott és az ikervári öregfiúk vívtak barátságos meccset.


A sport, a mozgás, gyerekek, el fogja űzni a betegséget - mondta köszöntőjében Haller László ikervári plébános, annak apropóján, hogy éppen a betegek világnapján tartották a csarnokjubileumot. A plébános újabb "ikervárikumnak" nevezte a megújult létesítményt.

 

A sport a közösség kovácsa és kovásza - fogalmazta meg avatóbeszédében V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett, hogy Ikervár sok mindenben magáénak tudhatja az elsőséget: itt volt az első vízierőmű és az első villamosított falu címmel is büszkélkedhet a település. Ez a Batthyányiak ősi fészke, és nem mellékesen itt született a szivacskézilabda.

Beszélt a saját sportpályafutásáról is: elmondta, hogy egyszeres válogatott a parlamenti csapatban, a vasvári pályaavatón volt kapus az első gólig. Mint mondta, a csúcson kell abbahagyni a versenysportot. Viszont, mint megfogalmazta, minden tisztelete a sportembereké. Emlékeztetett a hagyományos ikervári sporteseményekre és a helyi sportolók sikereire is.


Itt, Ikerváron már elébe mentek a kormányzati törekvésnek, a mindennapos testnevelésnek - fűzte hozzá köszöntőjében V. Németh Zsolt. Latinul emlékeztetett a közmondásra, hogy ép testben ép lélek: mens sana in corpore sano.

A most 25 éves ikervári sportcsarnok nemcsak új padozatborítást kapott, hanem kicserélték a nyílászárókat, és két öltözőt újracsempéztek - sorolta Fehér Ferenc polgármester. Emlékeztetett, hogy 2010 óta több tízmillió forintból szépülhetett és lehetett egyre modernebb a csarnok. Például 2011 óta napelem látja el a létesítmény villamos-energia-igényének nagy részét. A 2013-as nyári jégeső nem kímélte a csarnok tetejét, javítani kellett; és nem mellékesen 2014-ben készült el a homlokzat szigetelése.


Egy hete lett kész a padozatborítás cseréje, ez újabb 5 millió forint volt, de támogatás nélkül jelentősen drágább lett volna - hangsúlyozta Fehér Ferenc.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes

Fotó: FM