PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Szombathely, VI. Környezetvédelmi Bál 2017.02.04 19:00

  nyomtatási kép

VI. Jótékony célú Környezetvédelmi Bál - Díjazták a környezetért aktívan tevőket

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány a hétvégén rendezte meg VI. Jótékony célú környezetvédelmi bálját, amivel idén az V. ÖKO-Majális rendezési költségeihez járultak hozzá. A rendezvényen adták át a Környezetvédelemért díj-akat, amelyet Kapolcsi Imre és a Szombathelyi Televízió Kollektívája kapott.

A vendégeket V. Németh Zsolt államtitkár, a rendezvény fővédnöke és Sáfár Miklós kurátor köszöntötte.


Az államtitkár ünnepi beszédét így kezdte: a farsangi idő hangsúlyozottan az élet igenléséről szól, színes kavalkádjával, pimasz zajával. Ahogyan Csokonai Vitéz Mihály írta: Űzik már a fársángot, / Bor, muzsika, tánc, múlatság, / Kedves törődés, fáradság.


Majd folytatta: a mai napon a farsangi hagyományokba tagozódó bál egy másik neves alkalmat is magában foglal: a Környezetvédelmi díjak átadását!


Így tisztelgünk Kapolcsi Imre szakmai érdemei előtt ma este, és köszönjük meg eredményeit, melyet többek között a szovjet csapatok által okozott környezeti károk felszámolásában, valamint a környezetvédelem és vízgazdálkodás területén ért el. És így mondunk köszönetet a Szombathelyi televízió lelkes és felkészült csapatának is, amely évek óta kiváló szövetségesünk a környezeti tudat-és szemléletformáló tevékenységünk közvetítésében. A jövőre nézve is mondhatom: számítunk rájuk!


Az államtitkár beszédét egy Ady Endre idézettel zárta: Minden móka. S egye fene, / Kit búsítnak csalfa gondok. / Így van ez jól. Hunniában / Farsangolnak az istenek s a bolondok.

Forrás: vaskarika.hu, FM

Fotó: vaskarika.hu