PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 26. szombat
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

Budapest, Magyar Mérnöki Kamara Díjátadó 2017.01.19 10:00

2017. január 20. 11:41:33  nyomtatási kép

A környezetvédelemben különösen nagy szerepe van a példamutatásnak

2017. január 19. 

A környezetvédelemben különösen nagy szerepe van a példamutatásnak, a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata által alapított környezetvédelmi díjak pedig pont ezt a szerepet töltik be, hiszen a díjazott, környezetügyért elkötelezett szakemberek életpályájukkal inspirálják a fiatalabb generációkat - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára csütörtökön, a Magyar Mérnöki Kamara budapesti rendezvényén.


V. Németh Zsolt beszédében kitért az egészséges, tiszta levegő védelmének fontosságára, melynek érdekében a tárca kidolgozta a legnagyobb egészségügyi kockázatot jelentő légszennyezőanyag, a kisméretű szállópor szennyezettség csökkentését célzó, kormányhatározattal elfogadott programot. Az államtitkár elmondta: a helytelen fűtési technika, a rossz minőségű tüzelőanyag használata, illetve a hulladékokkal történő fűtés oka legtöbbször az információhiány, ezért indította el a Földművelésügyi Minisztérium Fűts okosan! című szemléletformáló kampányt.


Az államtitkár hangsúlyozta: a környezet megóvása érdekében szakítani kell azzal a szemlélettel, hogy a kibányászott nyersanyagból legyártjuk a termékeket, majd azokat leselejtezzük. Ennek kiküszöbölésére a legjobb lehetőség a körkörös gazdaság, ami teljes paradigmaváltást jelent a gazdaság minden szereplőjének, hiszen a kereskedelmen át a fogyasztásig minden területet érint.

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) Környezetvédelmi Tagozata 2003-ban alapította a Környezet Védelméért kitüntetést, amelyet azok a kamarai tagok vehetnek át, akik a környezetvédelem egy vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak.


Idén Dr. Hornyák Margit, Dr. Nagy Tibor és Dr. Uramné Lantai Katalin vehette át ezt az elismerést. Az MMK környezetvédelmi tagozata 2004-ben alapította a Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért című oklevelet, amelyet a környezetvédelmi, műszaki felsőoktatásban, szakmérnök-képzésben országos szinten kimagasló teljesítményt elért egyetemi oktatók kaphatják meg. A felsőoktatási intézmények vezetői által beküldött javaslatok alapján az MMK Környezetvédelmi Tagozatának elnöksége Dr. Aleksza Lászlónak, Dr. Szakácsné Földényi Ritának és Dr. Szakál Pálnak ítélte oda a díjat. 


Ezeken felül átadták még a Környezetmérnöki Diploma Díjakat is, amelyeket az egyetemek által beküldött diploma-pályázatok értékelése után az MKK Környezetvédelmi Tagozata Bátor Gergőnek (Pannon Egyetem), Fekete Gergőnek (Szent István Egyetem) és Osváth Kristófnak (Miskolci Egyetem) ítélte oda.

Forrás: FM Sajtóiroda