PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Jánosháza, Civil Nap 2016.10.01 14:00

  nyomtatási kép

Civil Nap- A mozgás a lételem

Jánosháza

2016.10.01

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepi beszéddel köszöntötte a jánosházi Civil Napon résztvevő közönséget.  A rendezvény jelmondata volt:A mozgás a lételem!

Az eseményen résztvevők sportvetélkedőn, sportversenyen, akadályversenyen, görkorcsolya versenyen vehettek részt. A sportos programok mellett pedig mozgásra ösztönzött még az óvodások zenés műsora, a Nefelejcs Néptáncegyüttes táncbemutatója, amit a Kármentő Népzenei Együttes kísért. Az estig mulatni vágyó vendégek pedig bálozhattak is, így feldolgozva az aznapi gasztronómiai és kulturális élményeket.


Az államtitkár a Civil Nap megnyitását Karinthy Frigyes idézettel kezdte jókedvűen: Sport alatt mindazokat a mozgásokat és görcsöket értjük, amiket evégből felheccelt emberek egyes testrészeikkel külön, és egész testükkel oly célból végeznek, hogy egyetlen rész sem maradjon azon a helyen, ahova az Isten teremtette, hanem lehetőleg olyan helyzetet foglaljon el, amire az illető testrész egyáltalában nincsen berendezve.


Majd folytatta: Bevallom, a boszorkányosan ügyes kerékpárosokat és görkorcsolyázókat elnézve hajlottam arra, hogy elfogadjam az író humoros-cinikus véleményét. De látva, hogy a fiatalok milyen örömmel, milyen felszabadultan sportolnak, mégis inkább a jánosházi civil nap szervezőinek adok igazat, akik arra invitálnak: Maradjunk mozgásban, mert a mozgás lételem.


A jánosházi Civil Nap a fiatalokat és időseket egyaránt meg tudta mozgatni. Talán a lecsókóstoló vagy a helyi és győrvári civilszervezetek kulturális és gasztronómiai bemutatkozása miatt, de sokan kimozdultak otthonról ezen az őszi napon. Remélem, a Kármentővel és a Nefelejcs Néptáncegyüttessel azokat is meg tudjuk mozgatni, akik a labda után már nem, de a lányok szoknyája és pattogós ritmusok után még szívesen futnak.


S akit még mindig nem győztem volna meg arról, hogy sportolni jó, hogy a mozgás lételemünk, az ne is hallgasson rám, hallgasson a ragyogó elme, Albert Einstein tanácsára: Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod! 

Forrás: FM