PROGRAMNAPTÁR
2024. június 24. hétfő
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Vasvár, Fórum 2016.09.18 17:00

  nyomtatási kép

Fórum

Vasvár

2016.09.18

Nem lehet megkerülni a nemzeti parlamenteket!

A véleményünk ellenére, a nemzeti parlamentek megkerülésével olyan döntést akarnak ránk kényszeríteni, mely befolyásolja gyermekeink, unokáink sorsát is – jelentette ki Gál Kinga a kényszerbetelepítés kapcsán Vasváron.

 

Tóth Balázs vasvári polgármester és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntőjét követően Gál Kinga néppárti képviselő előadást tartott, melyben - többek között - beszélt a brüsszeli jogalkotási folyamatról, valamint felhívta a figyelmet a népszavazás és a nem szavazat fontosságára is.

Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni a biztonságunkat.


Gál Kinga a vasvári fórumon felidézte, tavaly 1,5 millió bevándorló érkezett Európába, többségük a nyugat-balkáni útvonalon keresztül. Felhívta a figyelmet arra, a migránsok nagy része a nagyobb szociális biztonság miatt jött, töredékük volt csak valóban menekült. Tavaly augusztusban azzal szembesült hazánk, hogy nagyon sok azonosítatlan, regisztrálatlan migráns jelent meg, és a bevándorlók mindent megtettek annak érdekében, hogy ez így is maradjon – elevenítette fel az európai parlamenti képviselő.


Emlékeztetett, Orbán Viktor volt az egyetlen, aki uniós szinten ki merte mondani, hogy ennek rossz vége lesz, ezért meg kell védeni a külső határokat.

Brüsszelben korábban határozatokat hoztak ellenünk, eljárásokat indítottak, mert kerítést építettünk, de mára ott tartunk, hogy több ország is kerítést épít – jegyezte meg.

A néppárti képviselő elmondta, Brüsszel a mai napig képetlen belátni, hogy az egyetlen megoldás az azonnali határvédelem lett volna, helyette azonban a beérkezetteket, és a folyamatosan érkezőket akarják kvóták szerint szétosztani. Először bevezették a kötelező kvótát, mely alapján 120 ezer plusz 40 ezer migránst akarnak szétosztani. Utána előjöttek az állandó szétosztási mechanizmus tervével, majd a pénzbüntetéssel, vagyis minden egyes át nem vett migránsért 78 millió forint büntetést kellene fizetni, később pedig előjöttek a családegyesítés könnyítésével – elevenítette fel a brüsszeli folyamatokat a néppárt alelnöke. Aláhúzta, Magyarország határozottan elutasítja ezeket.


A kvóták ügyében hangsúlyozta, a véleményünk ellenére, a nemzeti parlamentek megkerülésével olyan döntést akarnak ránk kényszeríteni, mely befolyásolja gyermekeink, unokáink sorsát is.

Gál Kinga aláhúzta, a népszavazás nemzeti ügy; az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni a biztonságunkat. A néppárti képviselő arra kérte a vasvári embereket, hogy ne kockáztassanak, menjenek el október 2-án a kvótareferendumra, és szavazzanak nemmel. A legerősebb demokratikus felhatalmazást nem lehet megkérdőjelezni – hívta fel a figyelmet a népszavazás fontosságára.

Forrás:Fidesz.hu