PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Egyházasrádóc, Pályázati kisbuszok átadása a falunapon 2016.07.09 16:30

  nyomtatási kép

Kisbuszt kapott pályázaton az Egyházasrádóci Sportegyesület és az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület. 

2016.07.09

A buszokat a Darányi Ignác terv pályázat keretében nyerte a sportegyesület és a tűzoltó egyesület is. Egyházasrádóci ÖTE egy 9 személyes Opel típusú kisbuszt vásárolt. A sportegyesület pedig egy 9 személyes Renault típusú kisbusszal lett gazdagabb.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepi beszéddel köszöntötte az átadón résztvevő közönséget:


Egyházasrádóc címerében az a legkedvesebb nekem, hogy a szalagokkal körülölelt pajzson egészen közel áll egymáshoz két templom. Mindig az jut róla eszembe, milyen fontos szerepet játszik az életünkben a közelség és a távolság, különösen a távolságok leküzdése, áthidalása. Végtére is, életünk és boldogságuk azon áll vagy bukik, hogy milyen közel állunk egymáshoz szeretteinkkel, milyen közel járunk legfontosabb céljaink eléréséhez.

A helyi településtörténetből is kiderül, milyen sokat jelent a haladás szempontjából a közlekedés fejlesztése, mondjuk egy vasútvonal, egy vasútállomás építése. Arról nem is beszélve, hogy aki maradt már le egy fontos mérkőzésről, hagyott ki egy számára jelentőséggel bíró programot vagy találkozót, az tudja, igenis sokat számít az a néhány plusz kerék, plusz ülőhely.


Egyházasrádóc esetében ezúttal egész pontosan 8 kerék és 18 ülés, azaz két kisbusz két egyesület részére. S – ha már a számoknál tartunk – több mint 20 millió forint összértékben a Darányi Ignác Terv pályázatának keretében. Azt azonban már nem győzném számszerűsíteni, hogy ennek a két kisbusznak az üzembe állításával hány kisiskolás élhet aktívabb, mozgásban gazdag életet; mennyi eredménnyel öregbíthetik az önkéntes tűzoltók egyesületük hírnevét; mennyi sikert, örömöt hozhatnak haza az egyházasrádóci sportolók településüknek.


Már látatlanul is tudom, hogy az Egyházasrádóci Sportegyesület és az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület ehhez a jelentés méltón, a település minden lakosának hasznára és örömére fogja működtetni a pályázaton nyert járműveket. Így a kisbuszok nemcsak a települések közötti távolságokat fogják áthidalni, de közelebb hozzák-viszik egymáshoz az embereket is.

 Forrás: FM