PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Budapest, Herman Ottó Intézet 1. éves évfordulójának ünnepsége 2016.07.08

  nyomtatási kép

Újabb fejlesztés a Herman Ottó Intézetben

2016. július 7. 

Csak együtt tudjuk előmozdítani hazánk fejlődését, csak közös munkánk eredményeként teremthetünk olyan jövőképet a magyar családoknak és gyermekeinknek, amelyre az idő múltával is büszkék lehetünk – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Herman Ottó Intézet második ütemű beruházásának átadó ünnepségén.


Fazekas Sándor köszöntőjében emlékeztetett, két háttérintézmény, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet és a Nemzeti Környezetügyi Intézet gördülékeny összeolvadásával létrejött Herman Ottó Intézet, mely egy éve, eredményesen működik. Az Intézet bővülő feladatköre miatt új épülettel is gazdagodott, amely nem csupán a rendezvények kiváló helyszíne, korszerű irodáival a munkatársak elhelyezését is biztosítja.

Fazekas Sándor közölte: a beruházásokat az intézet – a fenntartó Földművelésügyi Minisztérium segítségével – saját finanszírozásból valósította meg. Az épület felújítása két ütemben zajlott. Az első ütemben a Herman Ottó Konferencia Központ kialakítása több mint a 178 millió forintba került. A közel háromszáz fő befogadására alkalmas konferenciaterem már jelenleg is több szakmai rendezvénynek, konferenciának ad helyet – emelte ki beszédében a miniszter, aki arról is szólt, hogy a második ütemben az irodahelyiségek megvalósítására közel 90 millió forintot fordítottak. Az új helyiségek, otthonos, modern környezetet teremtenek a megnövekedett létszámú munkatársak megfelelő elhelyezéséhez.


Az elkészült beruházás egy újabb lehetőség a folyamatos fejlődésre és a hatékony szakmai feladatellátás elősegítésére, mostantól minden rendelkezésre áll, ami az eredményes munkát segíti.

Fazekas Sándor arról is beszélt, hogy földművelésügyi tárca háttérintézményének kiemelt feladata a közösségi, kulturális és gazdasági fejlesztések mellett természeti értékeink megőrzése, az agrárszakképzés gondozása és a szakpolitikai döntések tudományos megalapozása.

Fazekas Sándor méltatta az intézet, Herman Ottó sokirányú munkásságához méltó tevékenységét, valamint azokat a tudományos, szakmai és szemléletformáló kiadványokat, amelyek gondozásukban az emberek tájékoztatást szolgálják.


Az intézet szakmai tevékenysége lefedi az aktuális környezeti problémák megoldására irányuló feladatokat, azt bizonyítva, hogy Magyarország Kormánya kiemelten támogatja a környezetvédelemre és fenntarthatóságra való törekvés elvét – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

A Herman Ottó Intézet igazgatója köszöntőjében a hermani örökség ápolásáról, a kitartás és céltudatosság jelentőségéről beszélt. A mai napon a családbarát munkahelyként jegyzett intézetben a miniszter és az igazgató közösen adta át azt az új baba-mama szobát és a gyermekeknek készített játszóteret, amely az intézet munkatársainak 2/3-t alkotó hölgyek számára teremt otthonosabb, családbarát környezetet.

Forrás: FM Sajtóiroda