PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Budapest, Kitüntetési Ünnepség 2016.06.03 11:00

  nyomtatási kép

Állami elismerések pedagógusoknak és környezetvédelmi szakembereknek

2016. június 3. 

A Környezetvédelmi Világnapot minden évben együtt ünnepeljük a Pedagógusnappal, ami jó alkalmat teremt arra, hogy rávilágítsunk az oktató-nevelő munka környezetvédelemben betöltött szerepére – jelentette ki köszöntő beszédében V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Pedagógusnap és a Környezetvédelmi Világnap alkalmából tartott kitüntetési ünnepségen. A Földművelésügyi Minisztériumban megrendezett eseményen Gulyás Andrea közigazgatási államtitkárral adta át az elismerő díjakat.


A minisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés, a szemléletformálás, valamint a környezettudatos magatartást megalapozó programok működtetése, kiemelt figyelemmel a Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott iskolákban, ezért fontosnak tartjuk, hogy 2016 végére az agrár-szakképző intézményeink mind elnyerjék az Ökoiskola címet - hangsúlyozta beszédében V. Németh Zsolt.


Kiemelte, hogy a tárca újjá kívánja éleszteni az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Iskolakertekért Alapítvánnyal közösen az iskolakert mozgalmat, így a 2016-os évet a kertészkedés évévé nyilvánították. Az államtitkár fontosnak tartotta a BISEL „Bioindikáció a középiskolai oktatásban” című környezeti nevelési program újraindítása érdekében létrejött az együttműködési megállapodást az Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság között.

Végül beszédében megemlítette, hogy a „Földtől az asztalig” program egyik alappillére a Kistermelői élelmiszer-előállító, falusi vendéglátó szakképesítés, amely lehetővé teszi komplex feladatok elvégzését a megfelelő alapanyag előállításától kezdve a feldolgozáson át az elkészített élelmiszer értékesítéséig.


Az eseményen V. Németh Zsolt és Gulyás Andrea Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Miniszteri Elismerő Oklevéllel, Nagyváthy János Díjjal, Tessedik Sámuel Díjjal, valamint Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerte el azoknak a teljesítményét, akik kiemelkedő munkát végeztek a tudomány, az oktatás, a közigazgatás, jogszabályalkotás, a hatósági munka területén, és sokat tesznek az élhető környezet, az egészséges élet fenntartása érdekében.

Forrás:FM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba