PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Petőmihályfa, Útfelújítások átadása 2016.05.20. 10:00

  nyomtatási kép

Négy utcát újítottak fel Petőmihályfán ­

Már nem csak képletesen halad jó úton a hegyháti település 

2016. május 20

A Belügyminisztériumtól 11 millió forintot kapott a falu önkormányzati útjainak felújításához. Az ünnepélyes átadót pénteken tartották.

Minden település életében fontos az alapszolgáltatások megléte. Ide tartoznak az utak, amelyek rendben tartása szintén önkormányzati feladat – mondta Kovács Ernő polgármester az avatón. A településvezető arról beszélt: A falu útjai a 60­as években, mára elavult technológiával készültek, ezért szorultak most felújításra.


Nagy öröm volt számunkra, hogy csaknem 11 millió forintos támogatást kaptunk, amihez majdnem 2 millió forintos önrészt tettünk. Így újult meg a Dózsa, a Petőfi, a Kossuth és a Vasvári Pál utcák önkormányzati tulajdonú része – részletezte az eredményt Kovács Ernő. A polgármester a kivitelezőknek is köszönetet mondott, akik úgy végezték munkájukat, hogy emiatt nem volt közlekedési fennakadás a faluban.


A felújításnak köszönhetően most már nem csak képletesen halad jó úton a falu. Magam is egyetértek Gandhival, aki azt vallotta, hogy a jövő attól függ, mit teszünk a jelenben. Azt szeretnénk elérni, hogy a vasi Hegyhát legszebb, legélhetőbb települései között jegyezzék Petőmihályfát – zárta beszédét a településvezető. V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő először a felújított út minőségét értékelte az átadón. Egykori foglalkozásának köszönhetően joggal tehette ezt, értője az útépítő szakmának.


A szép környezet, a felújított művelődési ház és előtte a megújult útszakasz valóban mutatja a falu folyamatos fejlődését – mondta az államtitkár. Egyben felhívta a figyelmet az utca szembetűnő építkezéseire, az újonnan színezett épületekre, homlokzatokra, a háztetők újracserepezésére. V. Németh Zsolt szerint az önkormányzati fejlesztés példájából indult el a folyamat és ezért lesz egyre több megszépített ház a településen. – Faluhelyen már csak úgy szokott lenni: ha valaki minőséget mutat fel a környezetében, azt szokták utánozni a többiek. Ezért kell mindebben élen járnia az önkormányzatoknak – mondta a politikus. V. Németh Zsolt utalt rá, hogy ez jellemezte néhány évtizeddel ezelőtt a hazai településeket, majd átmenetileg a középületekre az állagromlás volt jellemző. Az utóbbi években az állami támogatásoknak köszönhetően a folyamat újraindult: több száz művelődési ház újulhatott meg az országban kívül és belül. Ezekről ismét elmondható, hogy a legjobb minőségben készültek el.


Most mindezt egy másik fejlesztési időszaknak kell követnie – hangsúlyozta V. Németh Zsolt. Az államtitkár ezzel arra utalt, hogy a települések belső úthálózatának megújítása sürgető. Különösen azokon a helyeken, ahol kiépítették a szennyvízhálózatot. – Petőmihályfa szerencsés település. Az önkormányzati úthálózat megújítását támogató kiírás első nyertesei között szerepelhetett – mondta az államtitkár, majd hozzátette: – Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban a többi településen is megújulhatnak az utak. Az állam a következő időszakban koncentrál ezekre a feladatokra is. V. Németh Zsolt végül arról beszélt, hogy a már jól ismert, a megyét érintő nagy útberuházások mellett jelentős, a közutakat érintő felújítások várhatók Vasban. Ezek pontos helyéről, idejéről egyelőre nem árult el részleteket az államtitkár.

Forrás: Vaol.hu, Pogács Mónika