PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Budapest, Magyar Mérnöki Kamara díjátadó 2016.01.20 13:00

  nyomtatási kép

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának díjkiosztó ünnepsége

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata 2016. január 20-án, már tizenharmadik alkalommal rendezte meg hagyományos díjkiosztó ünnepségét. A megjelenteket Parragh Dénes a Környezetvédelmi Tagozat elnöke köszöntötte. Részt vett a díjkiosztón V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért  felelős államtitkár, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Kassai Ferenc és Holló Csaba alelnökök is.


Köszöntő beszédében V. Németh Zsolt államtitkár kitért arra, hogy a környezetvédelem ma már nemcsak egy szűk csoport szívügye, hanem már egy mindenkit érintő és mindenki által fontosnak ítélt feladat. A klímaváltozás okozta negatív hatások nem a jövőben fognak jelentkezni, hanem már jelenleg is éreztetik káros hatásukat, részévé váltak mindennapjainknak. A környezet megóvása mindannyiunk feladata, de az ehhez szükséges technológiai fejlesztések, műszaki megoldások megalkotásához a jelenlévő műszaki, környezetvédelmi szakemberek tudása szükséges, akik között is kiemelkedő munkát végeztek a mai napon díjazottak.


A Környezet Védelméért kisplasztika (életműdíj) kitüntetettjei: Dr. Germán Endre okleveles fizikus, Kovács Károly vízépítő mérnök és gazdasági mérnök és Puzder Tamás okleveles geológus.

A Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért oklevelet Bodáné Dr. Kendrovics Rita (Óbudai Egyetem), Dr. Dombi András     (Szegedi Tudományegyetem), Faragóné  Pöppl Zsuzsanna (Eötvös József Főiskola), Dr. Hornyák Margit (Széchenyi István Egyetem) és Dr. Jobbágy Andrea     (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) kapott.

Környezetmérnöki Diplomadíj kiemelt díjazásban részesültek: Fekete György (Szent István Egyetem, témavezetői: Gulyás Miklós, Dr. Philip Longhurst és Dr. Ying Jiang),  Pinjung Zsolt (Miskolci Egyetem, témavezető: Dr. Kovács Balázs) és Ullmann Orsolya (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, témavezetők: Dr. Molnár Mónika és Fekete-Kertész Ildikó.)
 

Forrás: Magyar Mérnöki Kamara