PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Alsóújlak, Kisbusz, terepjáró átadása 2015. december 11. 17:00

  nyomtatási kép

V. Németh Zsolt államtitkár és országgyűlési képviselő ellátogatott Alsóújlakra, ahol egy kisbuszt és egy terepjárót adtak át az Alsóújlak Kisiskolásaiért Alapítvány részére és a helyi polgárőrségnek.


Beszédében elmondta:amikor jó ügyre megy egy támogatási pénz, amikor fontos dolgokra fordítják egy alapítvány pénzeit az mindig örvendetes és mindig megnyugtató. Ez történt most, amikor az Alsóújlak Kisiskolásaiért Alapítvány egy Renault Trafic mikrobuszt nyert bruttó 10 millió százharminchatezer forint értékben. 

Hasonló jó történt a helyi polgárőrséggel is, hogy egy Suzuki Vita terepjárót nyert 6 millió háromszázhuszonhétezer forintért. Ebben nyilván közrejátszott az is, hogy az alsóújlaki polgárőrség részt vesz a 250-x100 közbiztonsági programban, amelynek egyértelmű célja a kistelepülések nyugalmának, biztonságérzetének szavatolása.


Így folytatta: Az alapítvány 2000-ben alakult, az akkori iskolaigazgató, Némethné Auer Valéria kezdeményezésére.  Tevékenysége azóta bővült támogatják az óvódásokat, de részt vesznek a parlagfű elleni küzdelemben, nyertek is 3 és fél millió forintot. Németh Tibor polgármester úr, a kuratórium elnökeként oroszlánrészt vállalt, hogy a falu minden lakosa élvezze az alapítvány munkájának gyümölcsét. Ennek most ékes példája a mikrobusz. Hiszen a busz  szállítani fogja az óvódásokat, iskolásokat moziba, színházba, úszás oktatásra, tanulmányi versenyekre és számos szabadidő programra. Nem beszélve arról, hogy ezt a buszt ki tudják használni szociális feladatokra és az önkormányzat különböző tevékenységeire.


Végezetül hozzá tette: azt hiszem, hogy a legjobb kezekbe került a jármű. Külön szeretném köszönteni a polgárőrség tagjait és gratulálni egyben ahhoz, hogy elnyerték ezt az új terepjárót. Az országban elszaporodott bűntények az idősek, az egyedülálló nyugdíjasok és nők ellen,  a szakértőket és politikusokat arra kényszerítette, hogy eredményesen kell védekezni. Ezért indult el 2013-ban a 100x100 Biztonság mintaprogram. Ennek fő célja volt a lakosság biztonságérzetének növelése és a jogsértések számának csökkentése.


Miután a program sikeres volt, ezért 2014-ben az eddigi eredményes munkának és a kiemelt támogatásoknak köszönhetően- újabb 200 millió forintot kapott a Polgárőrség-, egyszóval az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Bűnmegelőzési Tanács újabb 150 települést vont be a bűnmegelőzési mintaprogramba és így 250-100 Biztonság  néven folytatódott tovább a munka. Támogatásként, a feladat megoldásáért nyerték el ezt a gépjárműt Alsóújlakon.