PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Szentgotthárd, Autóbuszállomás átadása 2015.december 11. 11:00

  nyomtatási kép

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő avató beszédet mondott az ÉNYKK Zrt.-nél Szentgotthárd térségi közösségi közlekedés fejlesztése című projekt keretében megvalósult Szentgotthárd intermodális új autóbusz-állomás, utas-tájékoztató rendszer átadásán, projektzáró rendezvényén.


Beszédét így kezdte: Mindig nagy dolognak érzem, felemelő érzés, ha egy város, egy település fejlődik, gazdagodik valami újjal, aminek az emberek örülnek, amiből hasznuk van, avagy kényelmük, komfort érzetük növekszik. Most is ez történt a Szentgotthárd térségi közösségi fejlesztése című projekt keretében azzal, hogy a városban üdvözölhetjük ezt az intermodális új autóbuszállomást és azt a dinamikus utas-tájékoztató  rendszert, amely közlekedési fejlesztés szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. 


Egy adott régió fejlődésében fontos a jó megközelíthetőség, az információ bőség. Ez pozitívan jelentkezik a gazdaság terén és az idegenforgalom növekedése szempontjából. Ezen a téren azonban sok évtizedes lemaradást kell behoznunk.

Szentgotthárd viszonylag jó helyzetben van itt az osztrák-szlovén határ mentén, hiszen jól megközelíthető, tőkevonzó képessége remek, ha csak megemlítem a General Motors-t, amely a térség legnagyobb munkaadója. 


De említhetném az új élményfürdőt, amellyel büszkélkedhet Szentgotthárd és a növekvő turista forgalmat. Ehhez persze szükség van gördülékeny közösségi közlekedésre.

Jelentős az a kormányprogram, amely kiemelt fontosságúnak tartja a térségi közlekedés fejlesztését, amivel erősítik a vidék élhetőbbé tételét, a kiegyensúlyozottságot Budapest és az ország más települései között.

Az Őrség kapuja él és élni akar. Ezt bizonyítja a többi között ez a beruházás is. Engedjék meg, hogy a jövőre való tekintettel néhány kulcsszóval zárjam köszöntőmet: városfejlesztés, fenntartható mobilitás, környezetbarát közlekedés és még kevesebb idegesség.