PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Rádóckölked, Épületenergetikai projektzáró 2015. november 27.

  nyomtatási kép

Hat település faluháza újult meg 

2015. november 27.,

Hat településen korszerűsödtek a közösségi terek 150 millió forintból. A jövőben a településképet meghatározó épületek felújítására lehet majd pályázni. Csaknem 150 millió forintból újultak meg kultúrházak és faluházak az idén ősszel.


A beruházás alapvető célja, hogy hozzájáruljon az energiamegtakarításhoz, ám az épületek energetikai felújításán túl, a külső homlokzatok is megújultak, ezáltal a települések összképe esztétikailag is javult.


Vasalján a kultúrház épületének külső homlokzati és lábazati hőszigetelése, valamint a belső mennyezet hőszigetelése valósult meg, valamint az orvosi rendelő épületét is korszerűsítették energetikailag. A külső homlokzat, a lábazat és a belső mennyezet hőszigetelése mellett a külső nyílászárókat mű­anyagra cserélték le.

Pinkamindszenten a kultúrház külső homlokzatát, lábazatát és belső mennyezetét hőszigetelték. Magyarnádalján a faluház külső homlokzata, lábazata és belső mennyezetét látták el hőszigeteléssel.

Kemestaródfa közösségi házának külső homlokzatát, a lábazatot és a belső mennyezetét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárók cseréje is megtörtént.

Rádóckölkeden a faluház külső homlokzatát, a lábazatot és a belső mennyezetet hőszigetelték, valamint kicserélték a külső nyílászárókat.

Nagykölkeden a faluház épületének külső homlokzatát, a lábazatot és a belső mennyezetét hőszigetelték, és itt is kicserélték a külső nyílászárókat.


Pénteken az ünnepélyes zárórendezvényen a rádóckölkedi és nagykölkedi faluházat, valamint a vasaljai kultúrházat adták át. V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője Nagykölkeden tartott beszédében hangsúlyozta, a hat településen végrehajtott energetikai fejlesztések és fel­újítások, nemcsak azért fontosak, mert spórolni lehet majd a fűtésszámlán, hanem mert a megújult közösségi terek fontos bázisai a találkozásnak. 


Különösen fontos ez Nagykölkeden is, ahol a lakosság harmada 18 év alatti. Elhangzott, a fejlesztések nem állnak meg, mivel a vidékfejlesztési programban a településképet meghatározó épületek felújítására lehet majd pályázni a jövőben.

Forrás: Vaol.hu, Budai Dávid