PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Vasvár, Autó átadása, szentelése 2015. november 21. 14:00

  nyomtatási kép

Felszentelték a vasvári tűzoltók új gépjárműfecskendőjét

2015. november 21.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Új gépjárműfecskendővel gazdagodott a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó­parancsnokság. A jármű ünnepélyes átadására és felszentelésére november 21­én került sor. A Vasvári Önkormányzati Tűzoltó­parancsnokság, illetve a Vasvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárműparkja nemrég egy Steyr típusú gépjárműfecskendővel bővült. A tűzoltó gépjárműfecskendőt mintegy 5,5 millió Ft­ért vásárolta a tűzoltóság az ausztriai Wallern település tűzoltóitól. A kétezer literes víztartállyal rendelkező újonnan beszerzett fecskendő jelentős mértékben segíti a tűzoltók munkáját, egyúttal hozzájárul a tűzoltó­ parancsnokság működési területén élők biztonságának növeléséhez.


A járművet november 21­én ünnepélyes keretek között vehették birtokba a tűzoltók. Az átadó ünnepségen részt vett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, valamint Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kovács Balázs tűzoltó őrnagy, Körmendi Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság parancsnoka. A politikus és az igazgató is gratulált az új fecskendő beszerzéséhez, majd a város plébánosa felszentelte a járművet.


V. Németh Zsolt államtitkár beszédében eképpen üdvözölte a résztvevő közönséget:

Nagy nap ez a mai, mert Vasvár ismét gazdagodik, most egy Steyer típusú új tűzoltóautóval, nyugdíjba küldve az elöregedett, sokat használt IFA-t. Ez a történet is a közösség összetartásáról, az egyben tartó erőről szól, arról, hogy a vasvári tűzoltóság tagjainak állami normatívájából spórolta össze a vételárhoz szükséges összeget.


Ez a korszerű tűzoltó autó városunknak még nagyobb biztonságot, nyugalmat  ad, hiszen bármilyen katasztrófa helyzetben a lakosság számíthat a gyors segítségre: legyen az tűzvész, vízkár, viharos időjárás, hóvihar vagy kemény téli fagyok, amikor a közlekedéshez, mentéshez éppen ilyen járművek kellenek.

Forrás: Vaol.hu, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság