PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Szennyvízkezelési beruházás

  nyomtatási kép

Oszkó község szennyvízkezelési programjának ünnepélyes alapcsőletételét tartották pénteken, ezzel hivatalosan is megkezdődött a 418,87 millió forintos beruházás kivitelezése. Az ünnepségen a településen felnőtt államtitkár, országgyűlési képviselő, V. Németh Zsolt méltatta a fejlesztést:

 

 

"A mai eredményközpontú, sikerorientált világban hajlamosak vagyunk arra, hogy csak a teljesítményt, a megvalósított célokat, az elért sikereket, a learatott győzelmeket ünneplejük meg. Pedig legalább ilyen ünneplésre méltóak - a maihoz hasonló - új kezdetek is, hiszen nélkülük soha, semmi nem valósulna meg. Ahogyan a római filozófus Seneca is mondta egyszerűen és nagyon gyakorlatiasan: A haladás nagy része annak köszönhető, hogy haladni akarunk.

 

Ezért azt gondolom, ma nemcsak a nyertes pályázatot, nemcsak a 418 milliós támogatást, a sikeresen zárult közbeszerzési eljárást vagy az aláírt vállalkozói szerződést ünnepeljünk, hanem az oszkóiak tenni akarását, változtatni akarását, fejlődni akarását is. Hiszen végső soron abból nőtte ki magát a most induló infrastrukturális fejlesztés is, ami javítja majd a lakosság életkörülményeit, óvja a természetet, egészséges környezetet biztosít, növeli a település vonzerejét és alapot nyújt a további beruházásokhoz.

 

A mostani fejlesztés mögött az áll, hogy az itt élők szeretik a településüket, szeretik az oszkói életet, a pincéket és a présházakat, a Hegypásztor Kör rendezvényeit, a Gyümölcsoltó Napokat, az Orbán-napi Hegyi Vigadalmat, az ünnepeket, de a dolgos hétköznapokat is. Épp ezért folyamatosan tesznek annak érdekében, hogy a község élhető és komfortos legyen önmaguk, gyermekeik és unokáik számára is.

 

 

Az oszkóiak szeretik a Vasi hegyhátat is, a különleges mikroklímájú lankás dombokkal körülölelt medencét, a szőlőhegyet, azt a szép természeti környezetet, ahova születtek. Ezért annak érdekében is igyekeznek mindent megtenni, hogy megóvják természeti kincseiket, friss levegőjüket, termő talajukat, növényeiket.

 

Végül, de nem utolsó sorban, a helyiek szeretik a vendégeket is, a szomszédot és a messzi földről érkezőt, az átutazót és a hosszan elidőzőt egyaránt. Ezért településük fejlesztésekor arra is törekszenek, hogy a falu vonzó, hívogató és marasztaló legyen a turisták, de akár a befektetők számára is.

 

A szennyvízkezelési program, a modern szennyvízelvezetési és kezelési rendszer kialakítása jól szolgálja mindezen helyi törekvéseket; és egyben jól illeszkedik a térségi rendezési tervhez, környezetvédelmi programhoz, hulladékgazdálkodási tervhez, s a kormányzati és európai uniós célkitűzésekhez is. Kívánom, hogy gyorsan, kényelmesen és zökkenőmentesen sikerüljön megvalósítani ezt a beruházást, hogy rövidesen újabb és újabb célok elérésére fordíthassák a haladni akarásukat és kitartásukat!"