PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Kiállítás Herman Ottó életművéről

  nyomtatási kép

Egy kivételes kiállítás segítségével mutatja be a Mezőgazdasági Múzeum Herman Ottó életművét és ezerarcú tehetségét - jelentette ki V. Németh Zsolt a tárlat szerdai megnyitóján. A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára elmondta: az utolsó magyar polihisztor halála óta eltelt száz év nem pusztán emlékezéssel telt, hanem tudományos munkájának alapos feldolgozásával is.

 

 

A Herman Ottó Emlékév keretében idézte meg a kiváló tudós életművét a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A tárlatot egy 1907-ben, szintén a múzeumban megrendezett kiállítás alapján állították össze, amelynek kurátora Herman Ottó volt.

 

A tárlat nem csak a tudós örökségét mutatja be, hanem megidézi sokoldalú érdeklődését, minden részletre kiterjedő figyelmét, elhivatottságát, hazaszeretetét és szilárd jellemét -mondta el beszédében V. Németh Zsolt. Az államtitkár úgy fogalmazott: Herman Ottó az egyik legkiválóbb ismeretterjesztő volt, aki igazi példakép a jelen generációnak is.

 

 

Rendkívüli kiállításról van szó, ahol a múlt és a jelen találkozik - mondta el a megnyitón a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója. Estók János kiemelte, hogy a tárlat nem csupán a kiváló tudós életművéről, a pásztorélet és a halászat területén végzett kutatásairól szól. Bemutatja azt is, Herman Ottó hogyan tárta a látogatók elé néprajzi ismereteit a XX. század elején.

 

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba