PROGRAMNAPTÁR
2020. február 24. hétfő
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29


FACEBOOK

Karácsonyváró ünnepség Vasváron

2014. december 15. 13:00:17  nyomtatási kép
December 12-én tartotta hagyományos Karácsonyváró ünnepségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vasvári csoportja a Nagy Gáspár Kulturális Központban. A rendezvényen V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is méltatta az önzetlenül segítő városiakat:

„Az adventi várakozásnak egyik legszebb ajándéka az a bizonyosság, hogy bármilyen nehéz, fájdalmas, hosszú az év, a végén mindig eljön a Szenteste, és mindig elhozza magával a fényt az egyre hosszabbodó nappalokba és az emberek szívébe egyaránt.Talán előfordul, hogy egyszer-egyszer türelmetlenül várjuk az év végét, ezért lassan érkezik el; vagy éppen figyelmetlenek vagyunk, és úgy szalad el mellettünk a december, hogy észre sem vesszük. De aki elég karácsonyt élt már meg, elégszer tapasztalta, hogy a fény minden decemberben újra megszületik, az megtanul bizalommal, teljes szívvel, odaadással várakozni. Végső soron megtanul hinni.Ma délután abban a kivételes szerencsében és megtiszteltetésben lehet részem, hogy ebben a békés, boldog várakozásban együtt lehetek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vasvári csoportjával. Azokkal a nagyszerű, szerető, gondoskodó emberekkel, akik az év másik 11 hónapjában is azt teszik, amit ilyenkor decemberben az advent: egyre építik, növelik a bizalmat és a hitet.

Méghozzá ugyanúgy, ahogyan azt a karácsony teszi minden évben: azáltal, hogy eljönnek, tényleg eljönnek, mindig eljönnek, amikor várnak rájuk. Mennek az egyedülállókhoz, és mennek a nagycsaládosokhoz. Mennek oda, ahol ruhára, segítségre, tanácsra van szükség. És ahogyan az adventi időszak, ők is elviszik magukkal a fényt, a reményt – sokszor épp oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.Sok-sok éve teszik már ezt, s ez idő alatt az emberek – közel, s távol – megtanultak bízni bennük. Sőt, ezen keresztül megtanultak bízni úgy általában is: önmagukban; egymásban, a jövőben, a jó szándékban; a segítségben; abban, hogy ha kérnek, megadatik, s talán abban is, hogy ha adnak, az megsokszorozódik.Helyettük és velük együtt szeretném megköszönni a szeretetszolgálatot vállalók egész éves munkáját, s a mai karácsonyváró rendezvény alkalmából kivételesen nekik kívánni azt, hogy cserében jöjjön el, érkezzen meg hozzájuk is minden, amire várnak.”