PROGRAMNAPTÁR
2024. április 18. csütörtök
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Új autót kapott a polgárőrség

  nyomtatási kép

2014. december 6-án adták át azt a Skoda Yeti gépkocsit, amelyre az Egyházashetyei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület pályázott a járőrszolgálatok és önkéntes tűzoltói beavatkozások megkönnyítése érdekében. A szombat ünnepi közgyűlés keretében felavatták az egyesület közelmúltban korszerűsített szertárépületét is. V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt ez alkalomból:

 

"Amikor értesültem róla, hogy Egyházashetyén épp december 6-án adják át a támogatással korszerűsített szertárt és a pályázaton nyert autót, arra gondoltam, milyen nagyszerű ajándékot tett idén a Mikulás a helyi tűzoltók és polgárőrök csizmájába. De azután belegondoltam, mit olvastam az ajándékok és a jutalmak közötti különbségről. Az ajándékot meglepetésként kapjuk; a jutalmat viszont kiérdemeljük, arra rászolgálunk. Az ajándékot önzetlenül adjuk, hogy örömet okozzunk; a jutalmat viszont elismerésül szánjuk. Ráadásul ajándékba nem illik hasznos és szükséges holmit adni, míg a jutalmaknak épp az a legjobb fajtája, ami erőforrásként felhasználható arra, hogy a jutalmazott még tovább, még jobban folytathassa általa elismerésre méltó tevékenységét.

 

Ha innen nézzük, akkor ma szó sincs ajándékokról. Ezeket a támogatásokat bizony jutalmul kapták az egyházashetyei tűzoltók. Elismerésül eddigi munkájukért, amivel oly sokszor segítették a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy egészen önzetlenül kapták ezeket a támogatásokat, hiszen a megyének, az országnak, sőt, Egész Európának is az az érdeke, hogy hatékony és jól működő civilszervezetek gondoskodjanak a helyi közösségek biztonságáról.

 

 

 

 

Megérdemelt, megszolgált jutalom a járőrszolgálatot megkönnyítő új gépkocsi és a korszerűbb, jobban felszerelt szertár. Ahogyan kiérdemelte az egyházashetyei egyesület a településre érkező vendégek mindig elismerő szavait is. A legszebb azonban mégis az, hogy a jutalmazott önkéntes tűzoltók és polgárőrök soha nem az elismerésért, soha nem dicséretért végezték a munkájukat. Önfeláldozásból, törődésből, felelősségtudatból tették mindig, amit tettek. Kívánom, hogy a mostani újítások segítsék őket abban, hogy továbbra is ilyen nagyszerű munkát végezzenek!"