PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Széleskörű összefogással a sikeres környezetügyért

  nyomtatási kép

Kiemelten fontos szerepük van azoknak a szervezeteknek, amelyekben a tudományos élet, a környezetipar, a civil szféra és a kormányzat szereplői is szerepet kapnak - jelentette ki V. Németh Zsolt csütörtökön, a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság ülésén, utalva a testület munkájára.

 

 

A környezetügyért felelős államtitkár elengedhetetlennek tartja egy-egy cél érdekében az érvek ütköztetését minden érintett fél között.

 

A környezetügye sikerre van ítélve - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. V. Németh Zsolt kiemelte, hogy az Európai Uniós szabályozási és támogatási rendszer egyaránt elmozdult a környezetvédelem és a zöldítés felé. A politika tehát igazodik a társadalmi elvárásokhoz, hiszen a jó környezethez való igény mindenki számára egyaránt fontos.

 

Az államtitkár hozzátette: ebben kiemelt szerepe van a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. elmúlt két évtizedes munkájának. A társaság feladata a nemzeti-, valamint az Európai Uniós ökocímke megfelelősség-tanúsító intézményrendszereinek magyarországi működtetése. A szervezet szakmai felügyeletét a Földművelésügyi Minisztérium gyakorolja.

 

Forrás: FM Sajtóiroda