PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Közös felelősségünk megállítani a klímaváltozást

  nyomtatási kép

A tudománynak kiemelt szerep jut a klímaváltozás elleni harcban - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár csütörtökön, a 40. Meteorológiai Tudományos Napokon, Budapesten. V. Németh Zsolt úgy fogalmazott: mindennél nagyobb szükségünk van azokra a kutatókra, akik időben észreveszik és felhívják figyelmünket a közelgő veszélyekre, valamint segítenek azt elhárítani.

 

 

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy a tudományos élet szereplői mellett a döntéshozók és a civilek közös munkájára is szükség van, hiszen a klímaváltozás okozta folyamatok nem csupán világméretűek. Olyan regionális és helyi hatásokról van szó, amelyek érintik saját hazánkat, életünket, vagyis a felelősség is a sajátunk.

 

V. Németh Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy az éghajlat változásának komoly hidrológiai és mezőgazdasági következményei lehetnek, de emellett hat az élelmiszerbiztonságra, erdeinkre, állatvilágunkra és az egészségünkre is. Hozzátette: ha nem változtatunk, akkor még az eddigieknél is gyakoribb rendkívüli időjárási eseményekre kell felkészülni.

 

A környezetügyért felelős államtitkár beszédében azonnali és jelentős lépéseket sürgetett annak érdekében, hogy megfékezzük az éghajlatváltozást és megőrizzük a bolygónkat a jövő generációk számára.

 

 

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba