PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Megújult a tűzoltószerház

  nyomtatási kép

Több mint 13 millió forint támogatást nyert a rátóti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amit arra fordítottak, hogy kulturált, méltó körülményeket biztosítsanak a tűzoltók elméleti oktatásához és felkészüléséhez, s hogy tetőt építsenek a kinti szerelési feladatok gyakorlásához, a leendő tűzoltóautó tárolásához.  A beruházás szombati átadásán V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt:

 

 

"Nagy örömömre szolgál, hogy egyre többen, egyre több órában, egyre fiatalabban vállalnak önkéntes segítségnyújtást gyerekeknek, fogyatékkal élőknek, időseknek, betegeknek. De az önkéntesek között is megkülönböztetett tisztelettel és elismeréssel gondolok az önkéntes tűzoltókra, akik arra esküdtek fel, hogy veszélyben is a rászorulók segítségére sietnek, akik saját biztonságukat, saját épségüket is hajlandók kockáztatni mások megmentése érdekében. Akik nem felejtik el a tűzoltók jelmondatát: Istennek dicsőség, egymásnak segítség! Sőt, meg is toldják az önkéntes tűzoltóság mottójával: Ha dúl a bősz elem, e hármast ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet.

 

 

Bizonyára nincs is nagyobb jutalom a tisztes helytállásnál, az eredményes segítségnyújtásnál, a hálánál és a közösség tiszteleténél. Mégis örülök, hogy a rátóti önkéntes tűzoltók ezúttal kézzelfoghatóbb jutalmat is kaptak munkájuk elismeréseként, a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatás formájában. Azt hiszem, amikor olyanoknak segítünk, akik maguk is segítséget nyújtanak, akkor a hatás, az eredmény hatványozódik. Így van ez a rátóti ÖTE tűzoltó-szerházának felújítása, s a védtető építése esetében is. Hiszen minden forintot, amit az tűzoltók munkakörülményeinek javítására, oktatására, gyakorlására áldozunk, valójában a gyors és hatékony segítségnyújtásba és a biztonságba fektetünk" - mondta V. Németh Zsolt.