PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

20 éves a NAKVI

  nyomtatási kép

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), amelynek fő feladata az agrárszaktanácsadás és -képzés irányítása, felügyelete, valamint koordinálása.

 

 

A feladatok folyamatosan változnak, de az alapcélkitűzések - mint a mezőgazdaság talpra állítása, értékeinek megőrzése, a vidékfejlesztés - állandók, ebben a munkában a NAKVI kiemelt szerepet tölt be - jelentette ki a földművelésügyi miniszter a jubileum alkalmából tartott budapesti ünnepségen. Fazekas Sándor úgy fogalmazott: négy-öt éve olyan agrárpolitika érvényesül Magyarországon, amely kiszámítható, megbízható, és kellő szakmai háttérre támaszkodik.

 

 

A miniszter beszédében elmondta: Magyarországon elég sűrűn változott az agrárpolitika csakúgy, mint a minisztériumi vezetés, illetve a szervezet is; sőt 1994-ben, amikor az intézet létrejött, a vidékfejlesztés szó is szinte idegenként csengett. Az intézet túlélte a legkülönbözőbb politikai, szervezeti és felfogásbeli változásokat.

 

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte: az utóbbi 20 év során is folyamatos volt a változás, mert azok a területek, körülmények is folyamatosan változtak, amelyeken a NAKVI tevékenykedett.

 

 

Az intézet maga is előmozdította a változásokat, és a képzésen keresztül nyomot hagyott a magyar vidék kultúrájában, az agrárfejlesztésben, és a gazdák felkészültségében. Rugalmasságért és hatékonyságáért dicséret illeti a NAKVI-t, amely a jövőben is változások előtt áll - mondta V. Németh Zsolt.

 

Forrás: MTI/FM Sajtóiroda

 

Fotó: Pelsőczy Csaba