PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Sportberuházás Bögötén

  nyomtatási kép

Sporteszközök beszerzésére, valamint fedett pihenő és kiszolgáló létesítmény létesítésére nyert 7.8 millió forintot a Községi Sportegyesület Bögöte. A pályázati támogatásból beruházást kedden barátságos labdarúgó mérkőzéssel, taekwando bemutatóval és játékos vetélkedőkkel avatták fel. Az átadón V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt:

 

 

"Azt mondják, az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködünk, a labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mi pedig igyekszünk mindig mindegyiket a levegőben tartani. Ám az öt közül csak egy gumilabda van, a munka - azt, ha leejtjük, visszapattan, s újra mozgásba hozhatjuk. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség- azonban üveggolyó. Ha az egyiket elejtjük, az helyrehozhatatlanul megreped, megkarcolódik, vagy akár ezernyi darabra is törhet.

 

A kiegyensúlyozott élethez tehát jól kell zsonglőrködni ezekkel a fontos területekkel. De nemcsak az egyéni, személyes életben kell megtalálni közöttük a harmóniát, hanem egy közösség életében is. Bögötén most egy olyan beruházást adunk át, ami az említett értékes, törékeny életterületeket szolgálja.

 

Elsőként az egészséget, hiszen teret, eszközöket és méltó feltételeket biztosít a mozgáshoz, ami nélkül nincs egészséges test; és a játékhoz, ami nélkül pedig nincs egészséges lélek. Kedvet csinál az aktív életmódhoz, s ez fontos egy olyan országban, ami számos sportágban utasítja maga mögé a világot, mégis lemarad az uniós átlag mögött, ha a felnőtt lakosság sportolási szokásait nézzük. Én hiszek benne, hogy a nagy változások is kis lépésekkel kezdődnek, például itt, egy barátságos futball-mérkőzéssel vagy egy játékos vetélkedővel.

 

Másodszor a tisztességet is támogatja ez a beruházás, hiszen a csapatjátékokban, a küzdősportokban és az egyéni sportágakban megtanulunk szabályokat követni, megtanuljuk legyőzni önmagunkat, megtanulunk egymásra odafigyelni. A sport önbizalmat ad, küzdeni tanít, kitartásra és sportszerűségre nevel - és aki a pályán megtanulja a fair play szabályait, az az életben is tisztességesen játszik majd.

 

Harmadszor pedig a barátokért, a családért is sokat tehetnek az új sporteszközök és létesítmények, hiszen a közös sportolás, közös játék, sőt a közös szurkolás során is barátságok születnek és mélyülnek el, családok szerzenek együttes élményeket, s közösségek erősödnek meg."