PROGRAMNAPTÁR
2024. július 21. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Átadták a felújított temetőt

  nyomtatási kép

"Kemestaródfán minden érzésnek, minden élethelyzetnek van méltó helyszíne. Az imának és az elcsendesedésnek ott van a templom és a harangláb. Az ünneplésnek és a tiszteladásnak a Millenniumi emlékpark ad helyet. A játékot, a kikapcsolódást a pihenőpark segíti. Az andalgásnak, elmélázásnak pedig a szép kilátást biztosító dombtető és a település határában csordogáló forrás ad teret. Egy ilyen helyen le lehet élni egy szép, teljes életet" - mondta V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő pénteken, a település felújított temetőjének avatásán.

 

 

 

"Mostantól - a község vezetőinek, civil szervezeteinek és lakóinak köszönhetően - az öröklétet, az örök nyugalmat is szép, környezetben lehet tölteni. A temető felújításának eredményeképp méltó nyughelye van mindazoknak, akik már csak a szívünkben vannak velünk, és illő helye van már az emlékezésnek, a gyásznak, a kegyeletnek is" - tette hozzá.

 

 

 

A temető felújításra Kemestaródfa 12 millió forint támogatást kapott a Darányi Ignác Terv keretében az Európai Uniótól és Magyarország Kormányától, ezt az Önkormányzat 3 millió forint önerővel és lakossági felajánlásokkal egészítette ki.

 

 

"Hiszem, hogy akik féltve őrzik és ápolják az épített, természeti és kulturális kincseiket, akik tisztelettel bánnak templomukkal, temetőjükkel, tájaikkal és emlékeikkel, azok egymásra is jobban odafigyelnek, egymásra is jobban vigyáznak. Ezért kívánom, hogy a megszépült kemestaródfai temető, ne csak temessen. Sok mindent inkább felszínen tartani segítségen: az emlékeket, a történeteket, a sosem szűnő szeretetet, a családi és közösségi hagyományokat, az egymás iránti figyelmet s tiszteletet" - mondta az államtitkár köszöntőjében.