PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Átvették kinevezésüket az FM államtitkárai

  nyomtatási kép

Fazekas Sándor tárcavezető szerdán Budapesten bemutatta a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit.  V. Németh Zsolt, Bitay Márton Örs, Czerván György, Nagy István, Simon Attila István és Zsigó Róbert csütörtökön Áder János köztársasági elnöktől vehette át 2014. június 15-étől hatályos államtitkári kinevezését.

 

 

Nagy István parlamenti államtitkárként és miniszterhelyettesként segíti a továbbiakban a Földművelésügyi Minisztérium munkáját, Simon Attila István lesz a közigazgatási államtitkár, Czerván György az agrárgazdasági területért felel, Bitay Márton Örshöz az állami földek tartoznak majd, Zsigó Róbert az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel, V. Németh Zsolt feladatköre pedig a környezetügyet, az agrárfejlesztést és a hungarikumokkal kapcsolatos területet fedi le.

 

 

A földművelésügyi - korábban vidékfejlesztési - miniszter sikeresnek értékelte a Vidékfejlesztési Minisztérium tevékenységét az elmúlt kormányzati ciklusban. Az ágazatban nőtt a termelés, a foglalkoztatottság és az export is, és az agrárium valamennyi mutatója javult - emelte ki.

 

Fazekas Sándor beszélt arról is, hogy a tárca portfóliója döntően a jövőben is megmarad, az FM kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy az értékeket megőrizve a jövőben is jó minőségű egészséges élelmiszer kerüljön a magyar emberek asztalára, és a magyar mezőgazdaság tovább erősödjön.

 

Forrás: MTI

 

Fotók: Pelsőczy Csaba