PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Megújult a tanakajdi templomtér

  nyomtatási kép

Tanakajd község középpontjában a templom és azt körülvevő közösségi tér áll, aminek az állapota az utóbbi időben jelentősen megromlott. Most 5 millió forintos pályázati forrásból újították meg: újratelepítették a növényeket, új burkolatot tettek le, kerti bútorokkal gazdagították. A templomtér vasárnapi átadásán V. Németh Zsolt mondott köszöntőt:

 

 

Azt gondolom, a tanakajdi templom és templomtér eddig is sokat tett az itt élők összetartásáért, ahogyan ezt viszonozva az itt élők is megbecsülték, és megtettek minden tőlük telhetőt, hogy megőrizzék maguknak, s az utókornak. Nem is azért romlott meg a járda, a növényzet és a padok állapota, mert elhanyagolták. Épp ellenkezőleg: a használattól kopott meg a templomtér. Hiszen itt áll a község szívében, s nemcsak vasárnaponként népesül be, részt vesz a tanakajdiak mindennapjaiban is, tanúja örömüknek, bánatuknak, színtere a találkozásaiknak - mondta V. Németh Zsolt.

 

Bízom benne, hogy a felújított templomterüknek is olyan sorsa lesz, mint az egyszeri ember oszlopának. Azt mesélik ugyanis, hogy volt egy férfi, aki hittel a szívében oszlopot épített az udvarában az ő Istenének, s hiába építette homokszemcsékből és ködből, mégsem dőlt össze, mert akárhány szél jött, mindegyik szépen kikerülte a hittel épült oszlopot. Kívánom, hogy a szeretettel, bizalommal felújított tanakajdi templomtér is álljon ellen az idő vas fogának, és szolgálja közösségüket még nagyon sokáig! - tette hozzá.